Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Metro Ethernet vlan102 pfsense WAN ayarları

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    12 Posts 6 Posters 3.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kankabir
      last edited by

telekom  m.e.  devresini vlan ile taşımakta.  yani bu şekilde converter kullanıp direkt ip tanımlayarak yapamazsınız. ilgili vlanı öğrenip konfiği buna göre yapmanız gerekir.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        husdurmus
        last edited by

Teşekkür ederim. Tıkanan yer burasıymış. Şimdi ise vlan102 olarak öğrendim. Bunu nasıl config edebilirim pfsense'de

• H
          husdurmus
          last edited by

vlan102'den taşınan bir metro ethernet bağlantısı için WAN ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor acaba?

• H
            husdurmus
            last edited by

Merhabalar,

Uzun süredir araştırdığım konuda son adıma geldim sanırım. Metro internetim telekom tarafında vlan ile taşınıyor. vlan102'den gelen bu bağlantıyı NIC kartıma takıyorum. Diğer NIC kartımdan da sisteme IP dağıtıyorum. Kuralları tanımlamış bulunmaktayım. Fakat WAN bölümünü vlan ile taşındığı için farklı bir şekilde yapmam gerekiyor sanırım. Direk IP'leri yazarak internete çıkamadım. Nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

• H
              husdurmus
              last edited by

Çözüldü,

Herkese teşekküler,

Öncelikle İnternet sağlayıcınızdan vlan tag'i öğrenmeniz gerekiyor. Edindiğim bilgilere göre 100 ya da 102 olarak tag'liyolar.
              Daha sonra Wan bacağını IP ve GW ile oluşturuyorsunuz. vlan'ı aynı şekilde 100 ya da 102 ile olarak WAN bacağına tanımlıyorsunuz. Sonra /Interfeca/Assign bölümünde WAN için oluşturduğunuz vlan'ı seçiyorsunuz.  bütün bunlardan sonra System/Generak Setup bölümünde sağlayıcınızın DNS'lerini girip Use Gateway bölümünden WAN için oluşturduğunuz Gateway'i seçiyorsunuz. İnternetiniz hazır.

Saygılar.

• technicalT
                technical
                last edited by

Geri dönüşünüz için teşekkürler. Konuyu görselli olarak açıklamanız mümkünse diğer forum kullanıcıları bundan faydalanabilirler diye düşünüyorum.

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• C
                  carmageddon63
                  last edited by

@husdurmus:

Çözüldü,

Herkese teşekküler,

Öncelikle İnternet sağlayıcınızdan vlan tag'i öğrenmeniz gerekiyor. Edindiğim bilgilere göre 100 ya da 102 olarak tag'liyolar.
                  Daha sonra Wan bacağını IP ve GW ile oluşturuyorsunuz. vlan'ı aynı şekilde 100 ya da 102 ile olarak WAN bacağına tanımlıyorsunuz. Sonra /Interfeca/Assign bölümünde WAN için oluşturduğunuz vlan'ı seçiyorsunuz.  bütün bunlardan sonra System/Generak Setup bölümünde sağlayıcınızın DNS'lerini girip Use Gateway bölümünden WAN için oluşturduğunuz Gateway'i seçiyorsunuz. İnternetiniz hazır.

Saygılar.

yok böyle bir konu hortlatma. arkadaşlar superonline fiber pfsense wan bacağına nasıl bağlanır. ? kullanıcı adı paylaşmıyorlar. statik ip ile çıkamıyoruz. burada arkadaşın bahsettiğinden pek bir şey anlayamadım. açıkçası kafamda davul gibi şu an. ne yapmamız gerekiyor ip yi pfsense wan bacağına aldırmak için.

• C
                    cumhuraltan
                    last edited by

Selamlar ;

Superonline fiber'den  kastınız  metro ethernet bağlantısı mı  down/upg simetrik  ( 30/30 gibi )mi

@carmageddon63:

@husdurmus:

Çözüldü,

Herkese teşekküler,

Saygılar.

yok böyle bir konu hortlatma. arkadaşlar superonline fiber pfsense wan bacağına nasıl bağlanır. ? kullanıcı adı paylaşmıyorlar. statik ip ile çıkamıyoruz. burada arkadaşın bahsettiğinden pek bir şey anlayamadım. açıkçası kafamda davul gibi şu an. ne yapmamız gerekiyor ip yi pfsense wan bacağına aldırmak için.

• C
                      carmageddon63
                      last edited by

metro ethernet değil.evlere ofislereverdiği fiberbağlantı. apartmanda ki svitchten cat6 kablo ile dağıtılan

• C
                        cumhuraltan
                        last edited by

Selamlar ;

TT ve  diğer ISP'lerde  modemi Bridge mode  yapılandırarak Vdsl ve Fibernet  sonlandırması  yapılabilmekte ayrıca  Superonline  kullanıcı  adını  nasıl vermıyor ? güvenlik  süreçlerinden  geçtikten  sonra vermek  zorundalar  kullanıcı  adın  sizin  kullanıcı  adınız vermiyorlar  gibi bir  durum söz konusu  bile  olamaz. Pek  tavsiye  etmediğim  bir  yöntem  olmakla  beraber  modemi  ( ip adresi 192.168.1.1 olsun )pfsense'in  wan  portuna  bağlayıp  wan ip  adresine 192.168.1.2 ve  gw  olarak 192.168.1.1 verip  internet  erişimi  gerçekleştirebilirsiniz.

@carmageddon63:

metro ethernet değil.evlere ofislereverdiği fiberbağlantı. apartmanda ki svitchten cat6 kablo ile dağıtılan

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.