Pfsense 2.3.4 relesae internet bağlantı sorunu
-
merhabalar. pfsense yi yeni kurdum. lan ip değerlerini kendi isteğime göre 192.168.50.2/24 olarak wan bacağını 192.168.1.115/24 sabit olarak belirledim. an bacagına pc bağlandıgımda internet çıkışlı yoktu ilk kurulumda. yaptıgım işlemler aşağıdaki gibi sıralanmıştır.
- interface bölümünden LAN ayarlarında ipv4 upstream gateway i "none" yaptım
- system/routing/gateways ayarlarından wan bacağına monitör ip olarak 8.8.8.8 atadım
bu ayarları yapınca pc internet erişimi olarak düzeldi. bu esnada status/gateways bölümünde lan ve wan bacakları online olarak görünüyor. fakat pc ile internete gireceğim zaman en basitinden google amcaya bilgisayar ana makine sunucusu ile bağlantı uzun sürdü proxy ayarlarınızı kontrol edin gibi hata alıyorum. ayrıca pfsense ye paket yükleme bölümüne geldiğimde ise "unable to retr,eve package information" hatası alıyorum. ping bölümünde ise lan bacağına, wan bacagına ve modemin ip adresine ping atabiliyorum. şimdi arkadaşlar neden internete çıkamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz. şimdiden teşekkür ederim
-
pfSense LAN IP 192.168.50.1/24 yapmanızın bir sakıncası var mı?
Kannımca: Sizin pfSense LAN IP 192.168.50.2 ama clientler IPv4 Varsayılan Ağ Geçidi'ni 192.168.50.1 olarak algılıyor.