OpenVPN + Uzak Masaüstü
-
Merhaba,
Openvpn kurarak evden iş ağıma bağlandım, amacım dışarıya hiç bir şekilde kural oluşturmadan sanki içerdeymişim gibi iş yerindeki bilgisayarlara erişmek. Örneğin evden bağlantı sağladığımda pfsense 192.168.0.1 den erişebiliyorum, bağlantı yokken zaten o ip olmadığından bağlantı başarısız oluyor.
Şimdi sorum şu, aynı şekilde evden uzakmasaustu yapmak istiyorum, ama kural oluşturarak değil, yani dışarıya erişime açmayacağım, işyerindeymişim gibi openvpn üzerinden açmak istiyorum. Malesef nasıl bir ayar yapacağımı bulamadım, openvpn kurdum, sorunsuz çalışıyor, istediğim IP alabiliyorum, ancak uzakmasaustu yapamıyorum. Hatta evden iş yerine openvpn ile bağlandığımda sanki işteymişi gibi ağdaki bilgisayarları da görebilir miyim? Nasıl bir yapılandırma yapmam gerekiyor, şimdiden teşekkürler.
-
Merhaba. senin sorun buyuk ihtimal ile rule bolmesinde openvpn icin kural ilave etmemishsin
-
ayrıca işteki bilgisayarlarla aynı domain'de olma istiyorsanız, evdeki bilgisayardan kurulan openvpn bağlantısına, DNS olarak işyerindeki DNS sunucunuzu yazarsanız, ağ komşularında görebilirsiniz.
hiç bunu yapmadan, direkt ip numarası ile de zaten ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
Sanırım rule yazmadım, şu anda bağlanabiliyorum,
Ağdaki bilgisayarları görmek içinde bu akşam dediğinizi yapacağım. @tuzsuzdeli