Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pos cihazı bağlantı sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 4 Posters 41.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      jinola
      last edited by

internet üzerinden bağlanan bankaların pos cihazları pfsense üzerinden nasıl internete erişimini sağlarız. otomatik ip aldığında bağlanmadı elle ip verdiğimde sadece tek bir ip den bağlantı kuruyor 8-10 tane pos cihazımız var diğerlerini bağlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        fozcan21
        last edited by

konu hakkında biraz daha detay vermen mümkünmü acaba, normalde daha önceki kurulumumda Posların maclerını alıp Dchp üzerinden ip tanımı yaptım proxy serverden hic bir yere takılmadan (Bypass proxy for these source IPs) kısmına posların iplerini tanımladım sorun oluşturmamıştı.

• J
          jinola
          last edited by

@fozcan21:

konu hakkında biraz daha detay vermen mümkünmü acaba, normalde daha önceki kurulumumda Posların maclerını alıp Dchp üzerinden ip tanımı yaptım proxy serverden hic bir yere takılmadan (Bypass proxy for these source IPs) kısmına posların iplerini tanımladım sorun oluşturmamıştı.

bende bu şekilde çözdüm teşekkürler

• V
            Valutes
            last edited by

Hocam merhabalar. Öncelikle yazınızda yer alanları uygulayamadım. Kurumumuzda 2 adet pos cihazı var ve arada captiveportal var. Freeradius üzerinden de kullanıcı adı şifre vererek internete çıkış yapılıyor. Ama ne yaptıysam pos cihazları internete çıkamıyor. Ping atıyorum cevap var ama çıkış yok. Yardımcı olur musunuz bu konuyla ilgili? Şimdiden teşekkürler.

• A
              angellord
              last edited by

@Valutes:

Hocam merhabalar. Öncelikle yazınızda yer alanları uygulayamadım. Kurumumuzda 2 adet pos cihazı var ve arada captiveportal var. Freeradius üzerinden de kullanıcı adı şifre vererek internete çıkış yapılıyor. Ama ne yaptıysam pos cihazları internete çıkamıyor. Ping atıyorum cevap var ama çıkış yok. Yardımcı olur musunuz bu konuyla ilgili? Şimdiden teşekkürler.

pos cihazlarınızın mac adreslerini captive portal / pass-through MAC bölümüne kayıt edin sıkıntısız nete çıkacaktır.

![Ekran Al?nt?s?.PNG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG)
              ![Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.PNG_thumb)

• V
                Valutes
                last edited by

İlginiz için sonsuz teşekkürler. Sorunum çözüldü.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.