PfblockerNG bloklama yapmıyor
-
Pfsense 2.4.2 üzerinde Pfblocker kullanıyorum sonradan oluşturduğumuz USOM listesi yada NormShield listesini blocklamıyor. kendi içindeki Top spam ülkeleri seçtiğim zaman sorun yok. bu sorunla karşılaşan oldumu acaba
-
internet trafiğini wpad ile squide devredersen yapmayabilir.
-
Merhaba temiz kurulum yapmıştım sadece Pfblocker paketi kurulu
-
Merhaba
Ben bu konu ile ilgili ingilizce bir blog yazısı yazmıştım, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz. Blog yazısındaki adımları takip edip yaptıktan sonra eğer yasaklama yapmıyorsa, pfblockerng 'nin loglarına bakmak lazım, güncelleme alırken hata veriyormu, ingilizce forum, gibi yerlere bakılabilir.
Belki birşeyleri yanlış ayarlamış veya eksik ayarlamış olabilirsin diye link bırakıyorum.
https://lifeoverlinux.com/how-to-block-malicious-address-by-using-feed-service/
NOT: Test ederken kullandığın browser'ın cache'ini silip öyle denersen daha iyi olur. -
Hocam Makalenizi okudum ona göre yaptım Virtaul box sanal makina üzerinde bir kaç kez tekrar geçtim. ama çalışmadı pfblocker'ın bu son sürümünde sorun olabilirmi deneme şansınız varsa bir bakın isterim.
-
Ben son sürümde denedim, başarılı çalışıyor. Şuan deneme gibi bir ihtimalim yok, squid ssl sertifika konusu ile ilgili detaylı bir makale yazıyorum.
Bu arada test ettiğiniz bilgisayarın dns adresleri pfsense olması gerekiyor. Aksi takdirde örnek : 8.8.8.8 yazarsanız dns adresinize pfblockerng bloklayamaz. Bunada bir bakın.
Aynı zamanda DNS Resolver özelliği açık olması gerekiyor, bunada bakın :)
Eğer başarılı bir şekilde listeleri güncelliyorsa, hata vermiyorsa, servis çalışıyor gözüküyorsa, yani bakabileceğimiz başka birşey yok gibi. Elle domain ekle birde öyle test et bakalım?
DNSBL Feeds > + daha sonra bir domain ekle örnk: twitter.com daha sonra bilgisayarınızın cache ve dns kayıtlarını temizleyin, deneyin.
Eğer bunları yaptıktan sonra yine olmuyorsa, bakarız.
-
Hocam sağolasın ya Client DNS adresi olarak 8.8.8.8 yapmışım siz uyarınca farkettim. şu an sorunsuz çalışıyor emeğine sağlık. makalenizide dört gözle bekliyoruz. kolay gelsin.
-
Çözüldüğüne sevindim, teşekkürler. Sizede kolay gelsin.