Pfsense Yardım
-
Merhaba daha bu konu da yeniyim aklıma takılan bir kaç sorun var yardımcı olabilirseniz seviinirim
Ekran Kartı 128 MB
Kasa Dikey (Tower)
RAM 1 GB
Sabit Disk 40 GB
İşlemci Intel Pentium IV 2.4 ghz
Ddr 1Böyle bir bilgisayar kasası kurulum için uygun mudur ? Sıkıntı çıkararım mı ?
Pfsense kuruluduktan sonra direk modemden wifi ile şifresiz dağıtınca girmek isteyenlere şifre soruyor mu yoksa onun için ayrıca kasaya wifi adaptör takmam mı lazım ?
Birde şu çift internet kartı olayını halen çözemedim alacağım kasada sanırım 1 tane var harici olarak satın alıp takmam mı gerekiyor ?
Tüm kurulum konularını okudum ama bunlara cevap bulamadım.
-
Merhaba daha bu konu da yeniyim aklıma takılan bir kaç sorun var yardımcı olabilirseniz seviinirim
Ekran Kartı 128 MB
Kasa Dikey (Tower)
RAM 1 GB
Sabit Disk 40 GB
İşlemci Intel Pentium IV 2.4 ghz
Ddr 1Böyle bir bilgisayar kasası kurulum için uygun mudur ? Sıkıntı çıkararım mı ?
Pfsense kuruluduktan sonra direk modemden wifi ile şifresiz dağıtınca girmek isteyenlere şifre soruyor mu yoksa onun için ayrıca kasaya wifi adaptör takmam mı lazım ?
Birde şu çift internet kartı olayını halen çözemedim alacağım kasada sanırım 1 tane var harici olarak satın alıp takmam mı gerekiyor ?
Tüm kurulum konularını okudum ama bunlara cevap bulamadım.
Temel kullanım için uygundur. Ancak proxy, web filtreleme gibi ek paketler kurdukça performans sıkıntısı olabilir.
Wifi konusu, yapınızın nasıl olacağına bağlı. Direkt kasaya acces point olarak ayarlanabilen wifi ethernet takabilir ya da kasaya normal ethernet takabilir ve diğer ucuna da bir kablosuz erişim noktası cihazı takabilirsiniz (ben ikinci opsiyonu öneririm)
Dediğiniz gibi en az iki ethernet kartınız olmalı. -
Cevap için teşekkürler şu konu da yine takıldım
İş yeri için düşünüyorum her şeyi kurduktan sonra normal ttnet modemden Wifi ile kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilecekler doğru mu acaba?
-
Yanlış.
Kullanıcılarınız modeme erişmeyecekler artık.
Önceki mesajımda yazdığım gibi pfsense'e bağlı bir access point ya da pfsense üzerinde direkt bir wireless ethernet olmalı.