Pfsense Sanal Makine Kurulumu İnternete Erişim Sorunu
-
selamlar, öncelikle stabil olması sebebiyle pfsense i işletmemize kurmak istedim daha önce başka bir kurumda 2.0 v. nunu kullanmıştım eski bir makinede…
Öncelikle test amacıyla sanal makineye (virtualbox) free bsd 32 bit seçeneği ile 2.3.5 versiyonunu indirerek kurulumu gerçekleştirdim. Bu esnada ağ kartlarından birinci bağdaştırıcıyı köprü bağdaştırıcısı olarak ikinci ağ kartını da Yalnızca ana makine diye işaretledim. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra 1. bağdaştırıcı (intel pro 10/100/1000 makinenin fiziksel kartı) wan ikinci bağlantıyı ise (virtual box adapter) lan olarak seçtim.
Modemimizin ip si 192.168.2.1 bloğunda wan ip sini oluştururken 192.168.2.9 subnet 24 (yani 255.255.255.0) gateway de modemin ip sini 192.168.2.1 i seçtip
lan ipyi oluştururken 192.168.3.1 li ip yi seçtim subnet 24 gateway ise 192.168.3.1 olarak yazdım.
kurulumu tamamladıktan sonra kendi makinemde deneme yaptım internete çıkış vermedi hiç bir kural eklemedim acaba bir değişiklik mi yapmak gerekiyor.
-
aynı kurulumu fiziksel makineye yaptığımda da karşılaştım , drive.google.com sitesine giriyor ancak diğer tüm web kapalı
-
Probleminiz şu, LAN bacağında gateway belirtmişsiniz, LAN bacağında herhangi bir gateway belirtmeyeceksiniz. Tüm kullanıcıların gateway adresleri pfSense 'in LAN bacağının ip adresi olacaktır.
Lütfen LAN bacağındaki gateway adresini kaldırıp test ediniz.
-
yanıtınız için teşekkürler ibrahim bey fiziksel sunucuyu (amd işlemci i64 2.3.5) kurarak sorunu hallettim bahsettiğiniz gibi gateway den kaynaklanıyormuş ancak ben sanal da gateway adresini silsemde çıkmıyordu