• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

Video engelleme

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
8 Posts 3 Posters 1.7k Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T
    Tncy
    last edited by Mar 9, 2018, 7:36 AM Mar 8, 2018, 10:48 AM

Ben Pfsense hatta  linux ile yeni  tanıştım  çalıştım  firma firewall  ihtiyacı  oldu bende pfsense den yaptım araştırarak  youtube dan  forumdan  bakarak  yaptım  facebook  mynet haberturk sahibinden gibi  siteleri  blokladım  fakat bugün  youtube engellemem  istedin  ben diğerlerine yaptığım  gibi onuda  blokladım  websitelerinin  içine  ekledi  ama  olmadı yanlış  olan  nedir 
    2- olarakda  pfsensede  video sitelerini film siteleri engellemek ile  bitiremiyorum  bunun daha  kolayı varmıdır  örnek  veriyorum "embed" kodu gördüğü  zaman  yada  player  gördüğü  zaman  bloklasın yardımlarınız  için şimdiden  saaolun

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • T
      Tncy
      last edited by Mar 9, 2018, 7:25 AM

arkadaşlar  başlıktandan  anlaşılacağı  üzere  ben  videoları engellemek istiyorum  url  engellemek  yerine  videoları  engelleye bilirmiyim

• P
        plusbil
        last edited by Mar 10, 2018, 5:27 AM

Squid Proxy/ACLs üzerinden engelleyebilirsin.

• T
          Tncy
          last edited by Mar 10, 2018, 7:55 AM

@plusbil:

Squid Proxy/ACLs üzerinden engelleyebilirsin.

nasıl  yapabilirim  biraz  anlatırmısın  veya  kaynak  gösterme  şansın var mı  ?

• P
            plusbil
            last edited by Mar 11, 2018, 4:47 PM Mar 11, 2018, 4:43 PM

https://imgur.com/WWO9Ll5

Bu bölümden.

Not: Anladığım kadarıyla fazlasıyla acemisiniz. O yüzden fazla açıklama yapmıyorum. Çünkü ortamınızı bilmiyoruz, anlatımlarımız sonucunda yapacağınız hatada işinizden olabilirsiniz. Burada işlem yapmadan önce "mime type nedir, hangi format nerelerde kullanılır" biraz araştırın…

• T
              Tncy
              last edited by Mar 13, 2018, 6:42 AM

işten olmak değil  firewall  şuan  çalışıyor  ben  ekstra olarak  bi  bilgisayara  daha  kurdum  onda  sürekli denemeler  yapıyorum  yanlış  yapıp  çözemedim konular  olursa  tekrar  baştan  kuruyorum o yüzden  bu arada  verdiniz  linkde  sayfa  görüntülenmiyor  anlattıklarınız  çok teknik olmassa  çözerim diye  düşünüyorum  1-2 haftadır  linux kullandım

• P
                plusbil
                last edited by Mar 16, 2018, 9:42 PM

Peki.

Squid Proxy/ACLs sekmesinden "Squid Access Control Lists" başlığı altındaki "Block MIME Types (Reply Only)" kutucuğuna gelin. Bu kutuya, engellemek istediğiniz dosya formatlarını aralarına birer boşluk gelecek şekilde yazın kaydedin. Ve DashBoard'tan Squid Proxy'i restart edin.

Dosya formatlarına aşağıdaki adresten erişebilirsiniz.

https://www.iana.org/assignments/media-types/media-types.xhtml

Aşağıda da bir örnek mevcut. Acrobat Reader pdf dosyaları, mp4 video dosyaları ve tiff uzantılı resim dosyalarını bloklama.

pfSense.localdomain_-Package_Proxy_Server_Access_Control_ACLs-_2018-03-17_00.39.44.jpg
                pfSense.localdomain_-Package_Proxy_Server_Access_Control_ACLs-_2018-03-17_00.39.44.jpg_thumb

• ?
                  A Former User
                  last edited by Mar 28, 2018, 12:38 PM

ben https kullanan siteleri aşağıdaki linkte bulunan video ile engelliyorum. Film sitelerine gir, kaynaklarını öğren video nerede barınıyor diye. mesela vk.com buna bir örnek. Program içinse mail.ru buna bir örnek. Videoda detaylı açıklamalar var, siteleri bulup tek tek eklemen gerekiyor

https://www.youtube.com/watch?v=83aNp6GgHNY

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.
                    This community forum collects and processes your personal information.
                    consent.not_received