Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Server ile Ağ kurulumu ve Filtreleme Hakkında Yardım

Turkish
    4
    9
    3.6k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hsnsnr
      last edited by

Merhaba arkadaşlar , öncelikle daha önce ağ kurmamış biri olarak sizlerden bilgi edinmek istiyorum .
      Şu an elimde 1 Adet server (Ethernet kartı yok) , ZyXeL VMG3312 B10B modem , 2 adet TpLink WA901 ND Access Point ve 2 Adet de Airties 4400 Kablosuz Ağ Genişletici(Repeater) var.

Benim yapmak istediğim 2 katlı yurdumuzda bir Kablosuz Ağ oluşturmak ve,

Server ile kullanıcılara günlük kota atamak ya da herkese eşit hız atamak, torrent ve idm gibi programlara yazılım filtresi uygulamak, son olarak da herkesin internete bağlanmadan önce bir kullanıcı giriş ekranı gibi bir yere oturum açıp sonra girmesini sağlamak .

Benim takıldığım nokta , donanımları birbirine nasıl bağlamam gerektiği bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
      Bu arada servera nasıl bir ethernet kartı almalıyım?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kankabir
        last edited by

Merhaba

Daha önce hiç ağ kurmadığınızı yazmıssınız. Bir miktar bilgiye sahip değilseniz  en küçük problemde sorun yaşayabilirsiniz. Bu sebeple buişi destek alarak yapmanız daha sağlıklı olacaktır.  Ama bu işi çözceceğim derseniz.  Sitede istediğiniz herşey için örnekler var

En basit aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

https://forum.pfsense.org/index.php?topic=72260.0

Bu kadarına gerek yok derseniz  captive portal kelimesini arattırıp bir kaç ayar ile  kullanıcılarınıza      user ve password atayabilirsiniz

Servernız anakartı nedir bilmiyorum ama  en basit 2 adet  piyadasa satılan  realtek chipsetli  gigabit ethernet kartları almanız yeterli olacaktır.

• H
          hsnsnr
          last edited by

@kankabir:

Merhaba

Daha önce hiç ağ kurmadığınızı yazmıssınız. Bir miktar bilgiye sahip değilseniz  en küçük problemde sorun yaşayabilirsiniz. Bu sebeple buişi destek alarak yapmanız daha sağlıklı olacaktır.  Ama bu işi çözceceğim derseniz.  Sitede istediğiniz herşey için örnekler var

En basit aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

https://forum.pfsense.org/index.php?topic=72260.0

Bu kadarına gerek yok derseniz  captive portal kelimesini arattırıp bir kaç ayar ile  kullanıcılarınıza      user ve password atayabilirsiniz

Servernız anakartı nedir bilmiyorum ama  en basit 2 adet  piyadasa satılan  realtek chipsetli  gigabit ethernet kartları almanız yeterli olacaktır.

hocam benim sıkıntım donanımsal kurulumda çoğu sitede pfsense kurulumu yazınca yazılımsal kurulum zaten karsıma çıkıyor. Ancak ben kabloları nasıl bağlamalıyım?

• H
            hsnsnr
            last edited by

Elimde bulunan Server bilgisayarı IBM X3100 ancak harddiski 80 GB ve ram i 512 MB .

• H
              hsnsnr
              last edited by

Biraz araştırma yaptımda aşağıdaki kablo kurulumunu yapsam doğru mu yapmış olurum ? Belirttiğim gibi yurt 2 katlı ve 2 adet access point bulunmakta.

• K
                kankabir
                last edited by

modemdeki  wanı kullanmanıza gerek yok.    modemin lan  çıkışından serverın  wan girişine bir kablo bağlayacaksınız.  kasanın lan çıkışındada switche. 
                bence siz önce  pfsenseyi kurun.  kurduktan sonra bu işleri yaparsınız.

• H
                  hsnsnr
                  last edited by

@kankabir:

modemdeki  wanı kullanmanıza gerek yok.    modemin lan  çıkışından serverın  wan girişine bir kablo bağlayacaksınız.  kasanın lan çıkışındada switche. 
                  bence siz önce  pfsenseyi kurun.  kurduktan sonra bu işleri yaparsınız.

wan 'ı kullansak ne olur peki? http://www.youtube.com/watch?v=Kq0GiGt4Xf8 videoda Wan ve lan 'ı bağlamış yani bağlasam ne olur bağlamasam ne olur?

• M
                    muhammet91
                    last edited by

kardeşim arkadaşlar kurulumu gayet güzel açıklamışlar ama benden sana tavsiye. O elindeki ürünle bu ağ yapısında kullanmak sorun çıkartır. ev kullanıcılarına yönelik çünkü en fazla 10 ıp dağıtma özelliğini söylediler bana zyxelden dayımın evinde kurmuştum çünkü sorun çıktı 8 kullanıcıda

• S
                      susamlicubuk
                      last edited by

fiberse wan portundan neti alacaksın dsl ise line girişinden neti telefon kablosuyla modeme vereceksin
                      modemi pfsense wan portuna baglayacaksın
                      lan portundan pfsense in ap lere ve sqitche vereceksin neti.

Not: modem terminallere ip dagıtmayacak pfsense dagıtacak
                      bridge mode a alırsanız modemi wan ayarınıda ppoe yaparsanız daha kullanılışlı olur
                      modem sadece gelen sinyali ethernet e çevirip pfsense e aktarır

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.