DNS Resolver bazı hostname'leri LAN'a dağıtamıyor.
-
Merhabalar öncelikle sorunum LAN üzerindeki pcler "ubnt.i.lithium.com" adresini çözemiyor. Fakat pfsense üzerinden ping veya tracert testi yaptığım zaman başarıyla çözüyor hostname'i PfSense üzerinde Google DNSleri TT DNSleri Ve Quad9 dnsleri bulunuyor.
PfSense serverda DNS Resolver(unbound) kullanıyorum. 3 adet interfaceim var.(WAN+LAN+WIFI)
Öncelikle pfblocker ve snort kullanmaktayım. Fakat snortun blocking seçeneği zaten kapalı sadece alert veriyor. Ayrıca devre dışı bıraksam bile zaten ulaşamıyorum. PfBlockerın loglarında kıpırdama bile olmuyor ubnt.i.lithium.com'a ping attığım zaman(whiteliste ekledim). Cidden anlayamıyorum neden bölye olduğunu aklıma başka anlatabileceğim birşey gelmiyor. Eğer yardım etmek için ihtiyacınız olan birşey varsa ss veya log gönderebilirim.
Network Yapım:
TT DSL MODEM(Bridge) --> PfSenseWAN(PPPoE) -->PfSenseLAN(192.168.1.1) -->24x Switch --> Clients(örn: 192.168.1.111)
PfSenseWIFI(192.168.10.1) --> Unifi AP --> Clients -
Arkadaşlar yardımcı olabilcek kimse yokmu ?
-
HALA Kimse birşey yazmadı. Ücretli çözüm teklif ediyorum. Çözebilecek arkadaş karşılığında ücret alacaktır. Konuyu replylayın görüşelim.
-
Selamlar ;
Musait olunca geri dönüş yaparsanız kontrol edelim.
-
Güncel. Arkadaşa yardım edecek kimse yok mu?
-
@nettayfun Hala güncel fakat yabancı forumda birkaç arkadaş yardım etti. TTnet root DNSserverlarına müdahele ettiğinden böyle bir sorun olmuş. Ama benim dışımda kimsenin yaşamamasıda tuhaf bu sorunu.