İstemci bilgisayarlar dns çözemiyorlar.
-
Merhabalar;
2.4.3 kurulumu yaptım. Sunucu hem ip ye hem dns e ping atabiliyor.
System/PackageManagerAvailable/Packages tabından paketleri görebiliyor.
Sunucu konsol görüntüsü şöyledir:
İstemcinin IPv4 bilgileri aşağıdaki gibidir.
İstemci bilgisayar ise ip adresine ping atabiliyor ancak domain ismine ping atamıyor.
dig çıktısı aşağıdaki şekildedir.
$ dig google.com; <<>> DiG 9.10.3-P4-Debian <<>> google.com
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reachedNiçin olabilir.
Selamlar.
-
Merhaba,
DNS resolver veya DNS Forwarder bölümlerini kontrol etmeli ve interfaces seçili olduğundan emin olmalısınız. Default olarak "ALL" olarak gelir ama bazen arabirim atamalarından kaynaklı bu seçim gerçekleşmiyo olabiliyor.
Ayrıca System -> General Setup bölümünde DNS yazılı olduğundan ve gateway seçili olduğundan emin olun.
Firewall -> Rules -> LAN arabiriminde 53 portunun herhangi bir block kuralına takılmadığına emin olunuz.
-
@sametyilmaznet said in İstemci bilgisayarlar dns çözemiyorlar.:
Merhaba,
DNS resolver veya DNS Forwarder bölümlerini kontrol etmeli ve interfaces seçili olduğundan emin olmalısınız. Default olarak "ALL" olarak gelir ama bazen arabirim atamalarından kaynaklı bu seçim gerçekleşmiyo olabiliyor.
Ayrıca System -> General Setup bölümünde DNS yazılı olduğundan ve gateway seçili olduğundan emin olun.
Firewall -> Rules -> LAN arabiriminde 53 portunun herhangi bir block kuralına takılmadığına emin olunuz.
Çok teşekkürler hocam.
-
@sametyilmaznet
Merhabalar hocam, cevabınızı yeni görebildim. (netttayfun arkadaşımıznı cevabı üzerine)
İlginiz için çok teşekkür ediyorum.
O zaman meseleyi çözemediğim için farklı bir cihazla (Mikrotik) ile çözmek durumunda kaldım.
Ama yine de ileriki bir zamanda hotspot işini pfSense ile çözmek istiyorum.Selamlar.