pfSense swap_pager_getswapspace hatası.
-
Bildiğiniz gibi bellek kullanım sorunu bu. Bir yahut birkaç yordam belleği aşırı derecede meşgul ederek makinayı kilitliyor.
Ben bunun squid kaynaklı olduğunu sanıyorum. Çünkü canlı moddaki bir sisteme geçenlerde ben de deneme amaçlı 2.4.4 ile squid+e2guard kurdum ve 2 gün sonra türlü türlü hatalar almaya başladım. Canlı mod olduğu için çok inceleyemedim ama vaktim olmadığından proxyi durdurup, öğlenden akşama kadar sıkıtısız bir hizmet sağlamıştım. Formun diğer dillerinde bu konu çözümler ve 2.4.4+squid konusunda çokça şikayet görürsünüz zaten.
https://forum.netgate.com/topic/52368/console-errors-swap_pager_getswapspace-failed
-
@plusbil konuyla alakalı pek çözümler göremedim, sadece şikayetler var çok fazla konuda yok ondan buraya açtım, hemde bizim Türkçe bölümde de konu başlığı olsun sonraki dönemler arkadaşlara faydası olur.
Bendeki sistemde kimsede kullanmıyordu sadece web panelden ayar yapmak için LAN bacaktan giriş yapmıştım.Bu makine uzağa gidecek sıkıntı çıkarmaması için ne yapayım? 2.3.5 versiyonumu kurayım?
-
2.3.5 kurarsanız daha iyi olur ama e2guardian ile kurmanızı tavsiye etmem. Çünkü yaklaşık 2-3 aydır bir proje üzerinde çalışıyorum ve sürüm 2.3.2 sonrasındaki tüm versiyonları bu bağlamda canlı modda kuruyorum. E2guardian'ın çok stabil çalıştığı versiyonlar da oldu, makinayı çökerttiği versiyonlar da.
Üstelik bunu donanımsal da yapabiliyor, yani bir makinada aynı versiyonda sorunsuz çalışırken diğerinde 2-3 gün sonra saçmalayabiliyor. Saçmaladığı makinada, başka bir versiyonda sorunsuz çalışabiliyor.
İlla e2guard kuracaksanız, göndermezden evvel bir hafta on gün canlı modda test ederek sorunsuz çalıştığına emin olup öyle gönderin makinayı. En basit, kendi kurulumunuzdan pay biçin hatta. 2.4.4 kurmanızın üzerinden bir zaman sonra durup dururken swap hatası almaya başladınız.
-
@plusbil halen kuruyorum siliyorum, kuruyorum siliyorum sirkülasyon devam ediyor :) ocak ayına kadarda vakit var gibi bir an önce kurayım daha bi dunya ayarı var çoğunu da bilmiyorum.
Ayarlaması kolay diye e2guardiana yönelmiştim. pfSense siteside versiyon seçme menüyü kaldırmış sonra linkini bulup 2.3.5 indirdim ethernet kartı sıkıntısı taa başa geri döndüm.
Siz beni uyardınız chipset konusunda lakin piyasada da PCI-E gigabyte ethernet kartı bulamadım.
https://forum.netgate.com/topic/136832/yeni-fiziki-kurulum-lan-baca%C4%9F%C4%B1-hatas%C4%B1/6TP-LINK ürünleri güzel müşteri desteği güzel TG-3468 modeli var fiyat uygun ürün kaliteli lakin chipset yine sıkıntı netgate forumlarda aşağıdaki phy write hatayı alanlar olmuş.
Geçen n11 malzeme aldığım yerden aldım 2.4.4 denemesinde çalışıyordu sonra bir hata verdi diğerini taktım düzeldi, arıza vereni windows 10 a takıp 4k video izledim daha fazlada test etmeye gerek duymadım çok güzelde çalışıyor.
Kart çin malı fcc ce sertifikalı, üzerindeki chipset RTL8111D satıcıda RTL81111DL yazmış realtek sitesinde 8111 varda d veya dl sonu olan yok.Bu ethernet kartın verdiği hata;
re1: PHY write failed re1: PHY write failed re1: PHY write failed re1: PHY write failed
Baktım bu chipset sıkıntısı yaşayan var, FreeBSD alakalı. Driver yüklense düzelir mi acaba.
Şuan piyasa PCI-E gigabit ethernet kartı marka model tavsiye ederseniz son çare onu alayım.
-
https://urun.n11.com/ethernet-kartlari/s-link-sl-exg5-pci-express-101000-ethernet-kart-P270264149
İki yıldır bu karttan kullanıyorum. Realtek 8169 çipsetli. Sorunsuz.
Kartın en güzel yönü, üzerinde likit kapasitör yok, dolayısıyla bozulma ihtimali çok düşük.
-
@plusbil çok teşekkür ederim, işin gücün rast gitsin.
8169 çipli tenda nın PCI var 3 yıl oluyor virtualboxta pfsensede çok güzel çalışıyordu halen duruyor. PCI-E sini bulamamıştım tekrar tşk ederim.
Elimde bahsettiğim karttan 1 den fazla almıştım bugünde başka kart taktım hemen tanıdı, bir kaç saat sonra yine sapıtacak, başka linux sistemde sorun olacağını sanmıyorum freebsd bu konuda niye destek sağlamıyor anlamıyorum.
-
@plusbil merhaba 3 tane aldım kartın arkasındaki etikette 01/2018 üretim tarihli. Üzerinde gelen çipler yine RTL8111E
oldu elimde 8 tane ethernet kartı :) s-link çip değiştirmiş haberin olsun. -
O nasıl iş yahu? 20 yıllık bilgisayarcıyım, ilk kez böyle bir şey duyuyorum. Bir kartın ana unsuru olan parça, model değişmediği sürece değişmez, değiştirilemez. Sadece yardımcı unsurlar "şartlara göre" değişebilir, bu da versiyon(v1, v2, v3 gibi) olarak yansır karta. Segment Bilgisayar yeni bir açılım getirmiş sektöre harbiden.! Asus B85 anakart diyerek, H81 yahut H87 çipsetle ürün piyasaya sürmek gibi birşey bu. Emin misiniz gelen ürünün sl-exg5 olduğuna diyeceğim ama s-link'in pci-e başka ürünü de yok ki... İade edin ve hatta Segment Bilgisayar'dan bu rezilliği düzeltmelerini isteyin. Çünkü bu durum oem ürün standartlarına aykırı.
-
@plusbil üründe sıkıntı yok gelen kutuda sl-exg5 yazıyor, aslında aynı ürünü uygun fiyata başka satıcıdan aldım, sizin link verdiğiniz satıcıya da sordum üründe çip var onun üzerinde RTL ile başlayan model var ışık yansımasında okuyup bana yazarmısınız dedim verdiği cevap:
SARFTOPTAN38: Merhaba RTL 8111E C9L7031 GC40L Yazan kod budur.
Vaktim olursa resim atarım bir sonraki mesajda.
Segmente mailde attım cevap vermemişler. İade etmekte ayrı sıkıntı iade faturası felan uğraştıracak ilerde başka pclerde lazım olur dursun bir kenarda. 1 tanesini Cuma günü taktım 2.4.4 kurulum yaptım şimdilik squid kurmuştum vakit bulayım suqidguard ile devam edeceğim. Şuan çalışıyor gibi ilerde aynı sıkıntıyı yaşatmaz umarım.
Dediğinizde haklısınız 20 yıldır bana da denk gelmiyordu :) bizim Türk firmalar bir işi adam gibi yapmayı ne zaman öğrenecekler acaba.
Casper marka almam aldırmam da bazen format için getirenler oluyor adamların sitesinde driver bulamıyorum 3. parti driver program kuruyorum böyle bir saçmalık olamaz.
10 senelik toshiba var geçenler sitesinden driverlarını indirip yükledim. Bu sektörde müşteri memnuniyetini ve destek hizmet olayı bir anlasalar büyük firmaya dönüşecekler. -
-
Kutu değişince, kartı da revize edebiliriz diye düşünmüşler galiba.! :) Bendekilerin kutusu kırmızıydı.
-
@plusbil :))) görsellerde arattım gördüm kırmızı kutu. şuana kadar sıkıntı çıkarmadı. şimdilik squid yapılandırdım test ettim interneti çıkışı gigabit olarak devam ediyor. Vakit bulunca squidguard kurulumuda yapayım test etmeye devam. Önceki kartlar şimdiye çoktan hata moduna geçmişti. Bununda led ışığı kırmızı :)