pfsense 2.4.4 lan bacağına dışarı port açtığım halde çıkmıyor.
-
citrix xenserverda kurduğum pfsense 2.4.4 sanalda kurulu olan, landan ip alan makinalara port açtığım halde dışarı çıkmıyor. kablonet modem bridge modda değil ancak dmz modda wan bacağının ip sini verdim. pfsensede nat ip wan ı ekleyince dışarıdan pfsense arayüzüne erişe biliyorum. ancak ne yaptıysam sanal makinede kurduğum yazılımları dışarı açamadım. centos web panel kurdum veya windows server 2016 için rdp portunu açtım. ancak dışardan erişim yok.
-
Selamlar ;
Aynı Host üzerinde Pfsense ve Pfsense arkasında çalışan Sanal Sunucularınız var anladığım kadarıyla. Sanal Sunucular internete Pfsense üzerinden mi erişiyorlar trace atarak izledikleri yolu kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Wan Rules tarafında'da kural yazdınız mı ? Yapınız hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça kısıtlı ve sınırlı yapınızı daha detaylı ve net olarak paylaşırsanız daha net cevaplar alırsınız.
- Ms sistemlerinde rdp erişimini public olarak açmak intihardan farksız sistemi hackleyip bütün dosyaları şifreleyip fidye istemeleri sadece zaman meselesi rdp erişimi public olarak kesinlikle AÇILMAMALIDIR.
-
cumhuraltan cevabınız için teşekkür ederim. nat da oluşturduğum kurallar otomatik olarak wan dada kural oluşturuyor. forumda da biraz araştırdım. kablonetde ip sanal ip ise bu şekilde sorun yaşandığından bahsediliyor. bende ilk ihtimal kablonetden olabilir.ikinci ihtimal ise "SystemAdvancedFirewall & NAT " ayarlarından olabilir mi?
bu arada kurduğum fw evde test lab. olarak kurduğum sistem olduğu için ms rdp yi direk dışarı verdim. tabi ileriki zamanda centos web panelde domain alıp web server olarak teamspeak server olarak kullanmayı düşünüyorum...