pfSense 2.1.5 site engellemek
-
pfSense 2.1.5 firewall kullanıyorum alias oluşturup rule yazarak youtube facebook gibi sitelere girişi engellemeyi denedim sonuç vermedi.Önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır ?
-
Buraya bir bakın.
-
Bu yöntem proxy server kullanıyor bunu yüklediğimde internet bağlantısında bir sıkıntı gerçekleşir mi çünkü aslında bu işlere yabancıyım bir bilgim yok sadece site engellemesi için uğraşıyorum.İnterneti çökertecek bir şey değil derseniz deneyeyim?
-
Milisaniyelik gecikmelere sebep olur ama kullanıcılar çoğunlukla bunun farkında bile olmaz. Ve bilakis, bağlantılarınızı daha stabil hale getirir. Çünkü sık kullanılan siteleri internetten değil, proxy belleğinden vereceğinden bant genişliği darboğazını iyileştirmeye katkı sağlar.
-
Demek istediğim bunu kurulumunu yaparken bağlantılar gider mi herhangi bir sıkıntı olur mu çünkü en ufak bir aksaklıkta eski haline getirecek bilgiye sahip değilim
-
Gitmez.
Ha, illa ki bir yerde yanlış yaptınız ve internet kesildi diyelim. O durumda, en hızlı ve kolay geri dönüş-eski hale getiriş çözümü System>Package Manager>Installed Packages bölümünden yüklediğiniz Squid ve Squidguard paketlerini kaldırmanızdır. En fazla 30 saniye sürer.
-
@plusbil said in pfSense 2.1.5 site engellemek:
Gitmez.
Ha, illa ki bir yerde yanlış yaptınız ve internet kesildi diyelim. O durumda, en hızlı ve kolay geri dönüş-eski hale getiriş çözümü System>Package Manager>Installed Packages bölümünden yüklediğiniz Squid ve Squidguard paketlerini kaldırmanızdır. En fazla 30 saniye sürer.
Tamam deneyeceğim teşekkürler