pfsense 2.4.4 güvenlik duvarı vlan sorunu
-
pfsense güvenlik duvarında vlan yapısı oluşturdum zyxel gs1910 switch kullanıyorum .Bazı cihazlar vlan bacağında çalışmıyor ip alamıyor ping atamıyorum elle ip verdiğimde de hiçbir iletişime geçmiyor . Güvenlik duvarından 3.lan bacağından ayrı bir gigabit switch ile parmak izi cihazlarımı ms317dn yazıcımı ve zyxel ağ depolama cihazımı çalıştırabiliyorum fakat aynı switche oki mb451 yazıcıyı bağladığımda sistemdeki bilgisayarlarım yazıcıyı görmüyor .Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi vlan yapımda idari ,muhasebe,medikal muhasebe ,kalite ,poliklinik ve teknik birimler bulunmakta .
-
Selamlar ,
Postu sanki bir başkası yazış gibi okumanızı rica ediyorum birşey anlayabilecek misiniz?
Sorunuz oldukça karışık yapınız hakkında bilgi vermemişsiniz , neler yaptığınıza dair de bilgi vermemişsiniz ki vlan yapılandırmanızda problem var gibi duruyor konu pfsense ile alakaşı değil. Vlan da bazı cihazlar çalışsın bazıları çalışmasın gibi bir durum olmaz vlan yapılandırmasını nasıl yaptıgınız hakkında bilgi verirseniz detaylı olarak yardımcı olunabilir. -
teşekkür ederim ilginiz için