FreeRadius + Captive Portal Kullanıcı Günlük Süre Kısıtı çalışmıyor.
-
Bu attribute'yi Sql'deki Radius check tablosuna denedin mi?
-
Radius Check tablosu derken eğer MySql veri tabanındaki kullanıclar için kullanılan radcheck tablosunu kastediyorsanız evet o tabloda bu attribute ilgili kullanıcıya ekli.
-
Sorunu çözdüm. Aynı sorunla karşılaşanlar için çözüm şu adreste.
https://forum.netgate.com/topic/139132/need-help-on-max-daily-session-attribute -
Sağlıklı çalışan yapılandırmaları burada paylaşabilirseniz sizin gibi sorun yaşayan arkadaşlara faydası olur.
-
Konunun tek yerden takip edilebilmesi adına orijinal çözüme yönlendirdim. Ancak aynı sorunla karşılaşanlar için özetlemek gerekirse:
Öncelikle freeradiusu manuel olarak durduruyoruz.
Aşağıdaki adreste belirtilen dosyayı ( usr/local/pkg/freeradius.inc ) pfsense üzerinde bulup 1989. satırınadailycounter
ifadesini ekliyoruz ve kaydediyoruz.
https://github.com/pfsense/FreeBSD-ports/blob/c7573f5cc64254c17250adaf555d3e7cf64010e8/net/pfSense-pkg-freeradius3/files/usr/local/pkg/freeradius.inc#L1989
Kodun ilgili bölümü aşağıdaki gibi görünmelidir:
{$varsqlconf2failover} sql { sql1 {$varsqlconf2authorize} } dailycounter EOD;
Pfsenseyi restart ediyoruz.
Uyarı 1: Belirtilen işlemler çalışan sisteminizi çalışmaz duruma getirebilir. Bu yüzden işlemi uygulamadan önce yedek almanız tavsiye edilir. Sorumluluk kabul edilmez.
Uyarı 2: Belirtilen çözüm yöntemi bir üstteki gönderimde belirtilen adresten alınmıştır. Benim sistemimde işe yaradı. Başka sistemlerde çalışıp çalışmayacağı garanti edilmez. -
Teşekkür ederim. Gayet güzel anlatmışsınız. Günlük download limit ile alakalı bir çözüm bulamamıştım. Acaba bu dailycounter neleri sayıyor.
-
Rica ederim. Günlük download limiti ile ilgili bir kısıtlama şuan için kullanmıyorum. Ama yakın zamanda deneyip haber vereceğim.
-
Yukarıda belirtilen ayarlar ile günlük kota özelliği de çalışmaktadır.
-
@pfsense01
Deneyip cevap verdiğin için teşekkür ederim. Günlük limit için Daily-Output-Octets attributesini mi kullanmaktasın? -
Kota sınırlaması için attribute kullanmadım. Services-->FreeRadius-->Users yolunu takip ederek ilgili kullanıcıyı seçtim ve "Amount of Download and Upload Traffic" değerine istediğim miktarı mega bayt cinsinden giriş yaptım. Bu şekilde çalışıyor.