Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

VLAN İP BLOKLARININ BİRBİRİNİ GÖRMESİ ?

Turkish
    2
    3
    357
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sabaniskesen
      last edited by

MERHABALAR ;
      FİRMAMIZDA PFSENSE 2.4.4 KULLANIYORUZ TOPLAM 17 TANE VLAN İP BLOĞUM VE YÖNETİLEBİLİR ZYXEL GS 1910 VE 1900 İKİ TANE SWİTCH VAR

BİR BLOKTAKİ CİHAZA BARKOD YAZICI KURUYORUM

ÖRNEĞİN 30.40.50.242 YAZICI OLAN BİLGİSAYAR
      50.60.70.1 SINIFINDA BİRDEN ÇOK CİHAZIMIN YAZICIYA BAĞLANMASI GEREKİYOR 3 GÜNDÜR YAZICIYI SORUNSUZ KULLANIYORDUM PAYLAŞIMA AÇMIŞTIM GÜVENLİK DUVARININ BUNU ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM .

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cumhuraltan
        last edited by

Selamlar,

Policylerinizi kontrol ettiniz mi ayrıca bilgisayardan printer ip adresine bir trace atın nerede takıldıgını kontrol edin paketlerin.
        Firewall kurallarındaki log işaretini seçin ve trafiği loglayın loglar üzerinde kontrol edin hangi firewall rule'den dolayı deny olduğunu.
        Son olarak iç networkunuzde yazdığınız ip bloklarının kullanılmaması gerekir 172.16.0.0./16, 10.0.0.0/8 ve 192.168.0.0/16 bu networkleri kullanmalısınız local networklerde.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • S
          sabaniskesen
          last edited by

Policyleri kontrol ettim onlarda bir problem göremedim
          local de 172.16.0.0 ,10.0.0.0 , 192.168.0.0 ip bloklarınıda kullanıyorum .güvenlik duvarında loglara bakıcam teşekkür ederim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.