e2guardian5 squid lightsquid rapor alma sorunu çözüm bulamıyorum yardımm
-
arkadaşlar herkese merhaba öncelikle kaç kez makinaya pf kurdum artık hatırlamıyorum en son versiyonu indirdim onu kurdum üzerine e2guardian kuruyorum herşey çok stabil ancak rapor almak istiyorum lightsquid kuruyorum o da önce squid kur diyor ayarlarını yapıyorum ancak bir türlü ikisi birlikte çalışmıyor.e2guardian çalışırken squid e girmiyor böyle olunca yani e2guardian engelleyince lightsquid rapor almayı durduruyor tuzsuz arkadaşın yaptıklarını yaptım ancak oluyor biri çalışınca biri çalışmıyor.İşin özeti şu ben e2guardian kullanmak istiyorum ve bi taraftanda networkten kim nereye girmiş görmek istiyorum araştırmadığım okumadığım makale kalmadı sanırım bi yerde yanlış yapıyorum yarıdımlarınızı bekliyorum saygılarımla...
-
ssl hatası alıyorum yani ca sertifikası oluşturunca bazı siteler yarım açılıyor valla çıkamadım işin içinden
-
Sırasıyla gidelim isterseniz.
PfSense makinanızı kurun ve gerekli ayarlarınızı yapın.
E2Guardian'ı kurun ve gerekli ayarlarınızı yapın. Rapor için; Report and Log sekmesindeki Log File Format seçeneğini "Squid Log File Format" olarak mutlaka seçtiğinizden emin olun.
Biraz internette gezin dolaşın. Log dosyasına veri yazılsın.
Lightsquid programını kurun ve öncelikle Diagnostics>Command Prompt menüsünden;
fetch -o /usr/local/pkg/lightsquid.inc http://e-sac.siteseguro.ws/lightsquid/inc.txt
komutunu çalıştırın ve sonra da Status>Squid Proxy Reports(Lightsquid) menüsünden gerekli ayarlarınızı yapın. Ardından önce Refresh Full sonra da Save seçeneğine tıklayın. Save dediğinizde hata verecektir squid olmadığına dair, önemsemeyin. Yaptığınız ayarlar kaydedilmiştir.
Sonra da "Open Lightsquid" ile raporlara ulaşabilirsiniz.
-
SSL hatası konusuna gelince... O sitelerde https raporlarını istiyorsanız, bunun sadece PfSense ile şimdilik bir çözümü yok maalesef. Pfsense+Domain şeklinde olabilir ancak. Olurda birgün PfSense, domain entegrasyonuyla da çalışmaya başlarsa o zaman bu sorun kalmaz. Çünkü bazı siteler kendi yayınladıkları sertifika haricinde, uluslararası onaysız bir sertifikayı kabul etmemeye yönelik tasarımlıdır. Bu sebeple de, bizim pfsense içerisinde kendi oluşturduğumuz sertifikalara cevap vermezler. Fakat sertifika hatası aldığınızda, sayfayı yenilediğiniz zaman birçoğunda adrese ulaşırsınız. Örnek; "akbank.comt.tr"
Ancak yine de açılmıyor ve ssl desteğini devre dışı bıraktığınızda açılıyorsa, o vakit bu tür siteleri ve ip adreslerini proxy harici tutarak(log tutmadan), erişim sağlayabilirsiniz. Örnek; Whatsapp sesli-görüntülü görüşme.
-
@plusbil üstadım yardımların için çok teşekkür ederim allah razı olsun dediklerini yarın dener denemez geri dönüş sağlıycam iyi akşamlar dilerim saygılarımla...
-
sayın plusbil hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim dedikleriniz sırayla uyguladım ve çözüme ulaştım çok teşekkür ederim saygılarımla...
-
Hayırlı olsun, geri dönüşünüz için teşekkürler...