snort başlatılamıyor.
-
Merhabalar.
Pfsense 2.4.4 Release p2 kurulu durumda. Üstünde fotoğraftaki paketler kurulu durumda. İlk önce Squid Proxy Server ve Sqid Proxy filtreleme yapılıyor. Kara liste ve https engelleme çalışıyor. Sonrasında Dns Resolver ile google güvenli arama ayarlanıp çalışıyor. 5651 loglama ayarları yapılmıştır. Cron ile zamanlı çalışmalar ayarlı. Sonrasında Pfblockerng_Devel paketi kurulmuş ve aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi ayarlar yapılmıştır. Port yönlendirme ve kuralları çalışmaktadır. En sonunda snort paketi kurulup ayarları yapıldı. Çalışmayınca Suricate paketi kuruldu. Bu da çalışmayınca yeniden snort paketi kuruldu ve en sonunda pes edip neden çalışmadığını araştırmaya başladım ama bulamadım. Pfsense konusunda yeniyim. Ama biraz araştırmayı sevdiğim için çoğu ayarı internet üzerinden bulup yaptım. İbrahim Uçar üstada buradan çok teşekkür ederim. En çokta onun paylaşımlarından yararlandım. Aşağıdaki fotoğraflardan detaylı olarak sistemime bakarak sorunuma yardımcı olursanız sevinirim. Bu konuda ne yapmam gerekmektedir.
İyi çalışmalar.Edit:
sorun pass list ten kaynaklanıyormuş. pass list oluşturunca snort çalıştı.