DHCP dean alınan ip ile wan'a çıkmak
-
Merhaba, PFsense i ağımda DHCP server olarak kullanıyorum. Tüm trafik farklı bir firewall üzerinden geçiyor. DHCP ile IP MAC eşlemesi yapıyorum. Kullanıcılar başkalarına ait IP leri el ile vererek internete çıkabiliyor. Bu nedenle trafiği Pfsense üzerinden aktarmam ama DHCP ile dağıttığım IP yi doğrudan wan tarafına aktarmam gerekiyor. Konu ile ilgili yardımcı olurmusunuz. Bridge yaptım ancak olmadı.
Teşekkürler. -
Selamlar @nutu ,
IpV4 ile local networkte kullandığın private ip bloklarını ( 10.0.0.0/8,192.168.0.0/24,172.16.0.0/16 ) internet ortamında kullanamazsın ki zaten güvenlik tarafında ilk olarak yapmanız gereken kullanıcıların local admin haklarını almanız olmalıdır yani kullanıcılar bilgisayarlarının ip adresini değiştirecek yetkiye sahip OLMAMALIDIR, öteki türlüsü ne yapsan faydasız örn mac eşleşmesi yaparsın adam 3rd yazılım ile mac adresini değiştirir vs.
Active Directory yapısı kullanıyorsanız kullanıcılar local admin yetkilerini alın eğer kullanmıyorsanız local bilgisayarlarda 2. bir hesap açın local admin yetkisine sahip olan kullanıcıların kullandığı hesaplarında administrator grubundan üyeliğini çıkartın. -
Dağıtmak istediğim IP ler daha önde yer alan firewall üzeirnden NAT yapılacak. Kullanıcılarım kablosuz üzerinden geliyor, Captive portal yapana kadar bu şekilde çalıştırmam gerekiyor.
Teşekkür ederim. -
Selamlar @nutu ,
Sisteminiz ve ne yapmak istediğiniz hakkında daha detaylı bilgi verebilirseniz daha sağlıklı olacak. Pfsense önünde başka bir firewall var ise o firewall da lan to wan nat yapmazsınız route yaparsınız kullanıcı ip leri pfsense'e gelir nat işlemini pfsense yapabilir.
-
@cumhuraltan Merhaba,
Kullanıcılarıma Pfsense ile DHCP den ip dağıtmak ve dağıtılan bu ip yi pfsensin diğer bacağından çıkarım firewall a girmek istiyorum. NAT işlemi en dıştaki firewall tarafından yapılacak. Tüm loglar bu firewall tarafından alınıyor. Burada gayem ip mac eşlemesi ile dağıtılan ip nin frewall a ulaşması ve onun çıkması. aşağıdaki gibi yapmak istiyorum.
-
Selamlar @nutu ,
Çizimin hatalı olduğunu varsayıyorum çizime göre pfsense üzerindeki Lan ve Wan interface'i aynı ip adresini ( 192.168.1.1 ) kullanıyor.
Yapmanız gereken Lan to Wan kuralında Nat YAPTIRMAMAK.