DHCP Subnet dışında ip verme
-
Merhaba,
Başlık ile anlatamadım sorunu sanırım buradan anlata bilirim önce ipleri belirteyim
WAN: 192.168.1.3
Modem : 192.168.1.1
LAN : 10.0.0.1/24
DHCP 10.0.0.50 - 10.0.0.254pfsense önünde turkcell tv cihazım var şimdi bu cihaz direk olarak modem'e bağlanmadan çalışmıyor bıktırdı beni cihaz dhcpden ip aldığı için doğal olarak açılmıyor benimde aklıma şöyle bir yöntem geldi ama başaramadım dhcp üzerinden bu cihaza özel olarak 192.168.1.200 ip adresini vermek istedim ama dhcpde ayarlı olan subnet olmadığı için statik ip veremedim (Cihazin ip adresi değiştirilemiyor) kafam iyice karıştı umarım sorunu anlata bilmişimdir.
-
Sorunu kendim çabalarımla bir şekilde çözdüm oda şöyle anlatayım belki yaşayan birileri vardır DHCP serverda wan bacağının dhcp serveri enable hale getirdim ve mac filtreleme koydum cihazın mac adresini white liste ekledikten sonra lan bacağından statik ip vermeyi denedim fakat vermek istediğim ip lan bacağının subnetinden olmadığı için hata oldu bende php dosyasını düzenleyerek izin vermesini sağladım daha sonra cihaz ile deneme yaptığımda benim belirlediğim statik ipyi aldı sıkıntısız bir şekilde çalıştı cihaz umarım anlata bilmişimdir çok karışık oldu biliyorum.
-
Daha kolay bir çözüm söyleyeyim. Modemdeki ebeveyn denetiminden(mac filter) pfsense ve istediğiniz cihaza-cihazlara izin verip, modemin bir portunu da lana direkt bağlarsanız sorununuz kalmaz.
-
@plusbil Hocam onuda düşündüm ama Huawei HG255s modemde mac filtreleme bulamadım.
-
Mac filtreleme değil zaten, Ebeveyn Denetimi. Mac adresi üzerinden filtreleme yapıyor ebeveyn denetimi. Yani kullanıcı IP adresini de değiştirse giremiyor. Ta ki kullanıcı mac adresi klonlamayı öğrenesiye dek.! :)
-
-
@plusbil Şuanda çalıştırdım en azından yarın yola çıkacam musait bir zamanda bunu deneyeyim kaç gündür deli etti beni bu cihaz ya teşekkürler hocam