Pfsense port açma
-
Arkadaşlar öncelikle herkeze kolay gelsin port açma ile ilgili hemen hemen tüm makale ve videoları izledim ancak bir türlü çözüm bulamadım
işyerimizde 3 adet modem var ve multiwan olarak kullanıyoruz yani internet isteği nerden gelirse müsait olan modem isteği karşılıyor buraya kadar
her şey normal ancak işyerine bir ftp server kurdum localden sıkıntısız bi şekilde ulaşabiliyorum ancak dış ip den bir türlü başaramadım farklı
modemlerle pfsense devre dışı bırakınca rahatlıkla çalışıyor ancak pfsense dahil olunca bağlantı kuramıyorum.Nat bölümünden 20,21 portunu açtım
otomatik olarak kuralı ekledi modemdende açık port ama sadece wan bacağındaki modemde açtım portu ama bir türlü sorunu çözemedim
acaba nerde yanlış yapıyorum modemin firewall özelliğide kapalı yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla…
-
NAT eklerken hedef IP yönlendir bölümüne ftp server kurduğunuz bilgisayarın local IP adresini belirttiniz mi ? NAT ayarlarınızın ayrıntısını yazarsanız veya ekran görüntüsü eklerseniz belki gözünüzden kaçan bir ayrıntı görebiliriz.
-
eve hocam yazdım ip adresini
-
acaba multiwan olarak kullandığımız içinmi oluyor
-
internet üzerinden baktığım zaman port kapalı gözüküyor