Squid Proxy Server Bazen Hata veriyor
-
Merhaba,
Arkadaşlar squid proxy ssl sitelerinde bazen hata veriyor ve bir kaç kere üst üste denemem lazım ki sorun düzelsin access.log ve squid proxy ayarlarını aşağıda paylaşıyorum başına gelen yada fikri olan var mı?
Access.log
Squid SSL Filtre
Advanced Options
-
https://forum.netgate.com/topic/142344/e2guardian5-squid-lightsquid-rapor-alma-sorunu-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm-bulam%C4%B1yorum-yard%C4%B1mm/4
-
@plusbil Hocam onu bende düşündüm siteyi ve ip yi proxy dışında tutmayı ama nasıl yapılır onu bulamadım yardımcı olabilir misiniz acaba?
-
Uzun süredir Squid kullanmıyorum ama webde bulduğum ekran resimlerine göre anlatmaya çalışayım.
Aşağıdaki örnek gibi, siz de site adlarını-ip adreslerini araya noktalı vigül koyarak yazabilirsiniz.
Eğer adresler yahut ipler çok fazla ise takma ad hizmetinden faydalanarak da yapabilirsiniz. Aşağıdaki örnek gibi liste oluşturduktan sonra, yukarıdaki bypass proxy destination karşılığına sadece oluşturduğunuz alias ismini yazmanız yeterli. Alias'ı kaydettiğinizde yukarıdaki bölüme ismini yazarken, pfsense otomatik tamamlar zaten.
-
Bi bu sorun birde captiveportal bypass olmasa tadından yenmeyecekte maalesef bu 2 sorunun çözümü yok sanırım. Wpad bi nebze rahatlatıyor squiddeki problemi
-
SSL'in bizim kullandığımız şekilde çözülmesi imkansız. Çünkü aslında bu bir sorun değil, lisanssızlık. Pfsense ile oluşturduğumuz sertifikalar, ssl teknolojisi kullanılarak üretilmiş sahte ürünler. O yüzden de uluslararası geçerliliğinin olmaması sebebiyle bunu kontrol eden sitelerde sorun yaşamamız kaçınılmaz. Ama işte atasözümüze bile yansımış yaaa; beleş sirke baldan tatlıdır. :)
-
Bilgisayarlara ssl yüklemek değil de transparant proxy yi kullanıyorum. Bu arkadaş da muhtemelen aynı şekilde kullanıyor
-
Bilgisayarlara sertifika yüklemekten bahsetmedim ben zaten. Lisanssız sertifika kullanmaktan bahsediyorum. Transparant işlemi size ulaşan makinaların yönlendirme ayaralarınızı otomatik yahut manuel alma işlemini belirler sadece, sertifikanızı legalleştirmez. SSL enjeksiyonu devreye soktuğunuzda, vekil sunucunuzdaki sertifika ne ise siz de ona tabisiniz.