Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense Birleştirme

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 4 Posters 1.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      en2li2
      last edited by

Arkadaşlar Hayırlı Akşamlar
      Uzun zamandır siteyi takip ediyorum sayenizde iyice ilerleyebildim. bir kaç aparta gine pfsense kurdum. simdi bir apartta pfsense çalışır ve sorunsuz şekilde çelışıyor captive portal içerisinde var. simdi aynı apartın 2. blogunu açıcaklar fakat oaryada pfsense istiyorlar. sorun şu ki adamlar ikisinin aynı sekilde calısmasını istiyor 1. apartta ekledigi captive portal kullanıcısını 2. aparttaki pfsensedede olsun istiyor. bunu nasıl yapabiliriz. araştırdım falan hep ama çözüm olmadı

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

makinelerden birine freeradius paketini kurup, her iki makinenin de, bu server'dan kullanıcı doğrulaması yapmasını deneyebilirsiniz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• E
          en2li2
          last edited by

ama bu bahsi geçen 2 cihaz farklı yerlerde aynı interneti paylaşmıyorlar

• G
            gazili84
            last edited by

Çok basit bi öneri olacak belki ama iki ayrı sistem kurup kullanıcıları aynı olsa olmazmı.
            1.nin yedeğini alıp 2.ye kursanız (kullancıları v.s.) olabilir.

• E
              en2li2
              last edited by

şuan öyle yaptım zaten iki pfsense de ayrı çalışıyor fakat ileriki zamalarda buradaki yönetici yeni kullanıc ekledigi zaman diger sunucuda olmuycak o yüzden dolayı nasıl yaparım diye düşünüyorum. veya vpn destekli bir modem ile agların hepsini vpn'e alsam nasıl olur. tek sunucudan calısır

• S
                sametyilmaznet
                last edited by

Selam,

Site to Site OpenVpn veya ipSec vpn ile networklerin haberleşmesini sağladıktan sonra @tuzsuzdeli'nin söylediği gibi Pfsense sunucularınızdan birtanesinde FreeRADIUS sunucusu kurup Captiveportal bölgelerini Radius sunucusu ile haberleştirmeniz yeterlidir.

Samet YILMAZ
                Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
                Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
                E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• E
                  en2li2
                  last edited by

arkadaşlar çok sagolun dediginiz gibi yaptım suan için sorun yok :)

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.