Fiber modemi iptal edip pfsense kullanmak?
-
Turkcell Superonline' ın verdiği modemler malum içler acısı. Her yönüyle kısıtlanmış ve bir çok ileri düzey ayarları arayüzden kaldırılmış şekilde geliyor.
İlk etapta yapmak istediğim de konuda belirttiğim gibi modemi iptal edip, dışardan gelen WAN kablosunu pfsense' in WAN çıkışına takıp, internete pfsense ile çıkmak. Yani pfsense i modem olarak kullanmak. Bağlantı için gerekli kullanıcı adı şifreyi packet capture ile öğrendim. Pfsense i modem gibi kullanmamız mümkün müdür? Eğer mümkünse diğer ayarlar için yardımınıza ihtiyacım var. Epey kurcaladım ancak bir türlü çıkamadım.
-
Merhaba.
Öğrenmiş olduğun kullanıcı adı ve şifresini WAN bacağına XDSL deki gibi PPoE girişi yaparak kullanabilirsin. Ben ayrıca yine WAN ayarları kısmına Superonline ın modemindeki WAN MAC adresini de buraya tanımlayarak 2 farklı lokasyonda fiberi ONT den sonra pfsense te sonlandırarak yaklaşık 3 aydır sorunsuzca kullanmaktayım. Bunun dışında herhangibir ekstra bir işlem yapmadım.
https://www.youtube.com/watch?v=a-RLfbWqvq8
-
@Qbilay teşekkür ederim cevabın için. Dün epey bi ayar denedim ve başaramadım. Paylaştığınız videoyu daha önce izlemiştim. Bu sayede bağlantının kullanıcı adı şifresini öğrendim. Ancak sonrasında ppoe ye hangi ayarı yaparsam yapayım bağlantı sağlayamadım. Bana özelden yardımcı olabilir misiniz?
-
Modemin MAC adresini wan bacağında göstermezsen, bağlantıya izin vermez Superonline. Çünkü MAC tanımlı çalışıyor sistem. Pf'de ppoe ayarları yaptığın sayfada MAC adresi tanımlama satırı da mevcut. Modemin arkasındaki etikette yazan MAC adresini buraya yazmalısın.