Birden Çok Kablonet Kullanma
-
Merhaba,
Aşağıdaki gibi bir yapı kurmak istiyorum. Pfsense makinesinin üzerinde 2 adet interface var. Bu interfaceleri 1 Wan (4 kablonet) 1 Lan olarak kullanmak istiyorum. 4 Kablonet'i switch üzerinden birleştirip Wan tarafı ile nasıl haberleştirebilirim? Daha önce böyle bir sistem kuran ya da bilgisi olan var mı?
-
Switch üzerinden birleşmez. Interfaceleri çoğaltıp, pfsense içerinden birleştirebilirsiniz. Mutiwan konularına bakınız.
-
2 wan girişim 1 lan girişim oldu. Adsl ile normal bağlanırken kablonet ile bağlantı kuramıyorum nedense. Modemi Bridge moda aldım, pfsense kablonet bacağını da dhcp olacak şekilde yapılandırdım. Status > Gateways'de up görünüyor. Bir rule yazıp interneti oradan veriyorum ama çalışmıyor nedense.
-
Rule ile olmaz. Routing ayarlarından yapmalısınız. Dediğim gibi Multiwan konularını okursanız, gayet basit olduğunu görürsünüz.
-
@Watchman
Kablonet modemi köprü moduna aldıktan sonra yine aynı menü içersinden güvenlik duvarını da kapatmanız gerekmekte. -
Merhabalar,
bu işlemi tek pfsense box üzerinde çözmek istiyorsanız 5 adet ethernetli bir sisteme ihtiyacınız var yada şuan ki sisteminize layer 3+ switch ekleyerek tüm kablonet modemleriniz bağlayıp her birine ayrı bir VLAN oluşturup sonra bunları pfsense üzerinde wan da vlan oluşturup tanımlamanız gerekir ama tavsiyem cihazınızı değiştirip çok ethernetli bir cihaz kullanmanız daha iyi performans ve az uğraşla yapabilirsiniz.