Pfsense çökme restart problemi
-
Merhaba ;
İki farkli işletmede farkli zamanlarda kurdugum pfsense ler 2-3 aydir sorunsuz calismasina ragmen 18 kasim gece 10 civarinda ikiside sistem acilirken surekli reset atip yeniden baslatiyor. Guncelleme ile ilgili oldgunu dusundum ama farkli yerde yeni kurdugum sistem sorunsuz calismaktadir.. Konu hakkinda bilgisi olan varmi?
-
Selam,
Hata/Sistem kayıtlarını paylaşabilir misiniz?SGTR
-
Cihaz açılırken single mod ile açın, komut satırına düşünce fsck -yf yazıp enter yapın. Yeniden başlatın.
-
@ares said in Pfsense çökme restart problemi:
Cihaz açılırken single mod ile açın, komut satırına düşünce fsck -yf yazıp enter yapın. Yeniden başlatın.
selamlar
cihaz açılışında gelen seçim ekranında seçim yapılamıyor. klavye çalışıyor. seçim yapılamadığı için sistem açılışı yaparken klavyede rastgele tuşlama yaptığımda satır aralarında yaptığım tuşlamaları görebiliyorum. sistem bu durumda iken müdehale etme şansım varmı? çok araştırdım ama nette bu konuyla alakalı bir bilgiye erişemedim. 5651 loglarımı alsam yeterli. bunları nasıl alabilirim? yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
teşekkürler. -
Maksat yedekleri alıp yeniden kurmaksa;
KNOPPIX Linux Live CDBu cd ile sistemi açıp, pfsense diskindeki dosyalarını alabilirsiniz.
-
Donanım kısmını geçip servisleri çalıştırmaya başladığı sırada "CTRL + C" ile shell'e geçebilirsiniz. Yalnız komutlar yanlış değilsem /sbin altında olduğundan full path ile çalışıyor. Fat formatlı bir usb mount edip sonrasında dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz.