İnternete her bağlandığımda Landing Page çıkması
-
Merhaba,
Pfsense Version 2.4.3_1 kullanıcısıyım. Networke her bağlandığımda landing page ile karşılaşıyorum. Kullanıcıların networke ilk bağlandıklarında landing page ile bilgilerini girmelerini daha sonraki bağlantılarında direkt olarak internete çıkmalarını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
-
Burada bağlantı zaman aşımı tamınlamalısınız.
-
Teşekkürler plusbil.
-
Zaman aşımını tanımladınız mı ? Problem bu sanırım.
-
hocam merhaba idle time süre atamama rağmen örnek 1 saat olarak atadım. süre içerisinde bağlanıp kopmalarda beni sisteme alıyor fakat 1 saatlik süre bittiğinde kopmada geri geldiğimde login ekranına yönlendiriyor.
aralarda geldiğim de süreyi sıfırlamıyor ..
bunu nasıl çözebilirim ..
-
Siz hakem kronometresi gibi çalışmasını istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama captive portal da öyle bir özellik, ben duymadım maalesef.
-
hocam mikrotik tarafında bu var, pfsense de olmaması kötü olmuş.
-
Mikrotik'in öncelikli amacı interneti dağıtmak. Dolayısıyla bu tür ayrıntıların olması normal.
Pfsense'in öncelikli amacı ise interneti düzenlemek. Hem Netgate'in pfsense tabanlı cihazları var, onlarda belki vardır bu özellik. Beleşe ancak bu kadar yani... :)
-
acık kaynak kodlu sonuçta beleşe biri kod yazıverse olmaz mı acaba :)
-
@ahmetakkaya
siz timeout suresini nereye yazıyorsunuz ? idle timeout'a mı yoksa hard timeout'a mı ?
sadece idle'a 60 yazıp hard timeout'u boş geçseniz olması lazım. -
idle time 60dk yazıyorum hocam hard time boş.
calışma mantığı siz ilk giriş yaptığınız zamanı baz alıyor aralarda gelip gitmeleriniz sizin giriş zamanınızı değiştirmiyor bu da tabi 60 dk bittiğinde olası bir gitme durumunda ağdan kısa bir süre için geldiğinizde login ekranı ile karşılaşıyorsunuz.
-
Idle time, boşta kalma süresi. Aslında 60 dakika net zaman veriliyorsa, Hard Time olması lazım yazılması gereken yer. Idle Time, sistemden verilen süre zarfında kopmadığın sürece seni saatlerce-günlerce sistemde tutması, Hard Time ise ister kop ister bağlı kal, o süre dolduğunda sizi hattan atması demek. Ben kullanmadığım için canlı bilmiyorum ama Pfsense dokümanlarında o şekilde açıklanıyor bu başlıklar yani.
Kullanıyor olsam kesin bir çözümünü bulurdum. Ama hem kullanmıyorum hem de kafamı kaşıyacak vaktim yok. Gerçi kafamda da kaşıyacak saç yok ama..! :)
-
hard timeout denedim 60dk kullanıcıya süre veriyor süre bitiminde kullanıcı giriş bilgisini siliyor tekrar oturum acmasını istiyor zaten bu olması gerek bir özellikle ve düzgün çalışıyor.
ama idle timeout bence olması gerektiği gibi çalışmıyor. boşta kalma süresi ben ağa bağlı değilken ki gecen süre döndüğümde beni hatırlaması. döndüm bir süre bağlı kaldım; benim boşta kalma süremi sıfırlaması lazım ama ilk girişte ki zamanı baz alıyor bu kısım da sorun var ..