pfsense openvpn vodafone mobil sorunu
-
Arkadaşlar merhaba pfsense 2.4.4 kullanıyoruz openvpn yapılandırdık clientlar openvpn ile merkeze ulaşıyorlar fakat mobil erişimle özellikle tespitim vodafone mobil internet üzerinden pc internete çıkarıp openvpn bağlantısı kurmak istediğimizde heryerde değil fakat baz istasyonunun bazı bölgelerinde bağlantı kurmaya çalıştığımızda openvpn bağlantısı sağlanmıyor, başka bir mobil operatör telefondan ve vodafone da farklı bir lokasyonda bağlantı kurmaya çalıştığımızda bağlantı sağlanabiliyor.
Vodafone acaba bazı bölge baz istasyonlarında özellikle bir engellememi kullanmakta bu sorunu yaşayan deneyimleyen oldumu.teşekkürler...
-
Aynı sorunu bizde şirketimizde ve müşterilerimizde yaşadık. Vodafone bunu bilinçli olarak yapıyor olabilir. Vpn portlarını değiştirerek te denedik çözüm olmadı. Vpn protokolünü direk engelliyor. Diğer operatörlerde herhangi bir sıkıntı yok. Vodafone hatlarda mobil statik ip alındığında sorun çözülüyor. Bilgilerinize...
-
@GokhanG said in pfsense openvpn vodafone mobil sorunu:
Aynı sorunu bizde şirketimizde ve müşterilerimizde yaşadık. Vodafone bunu bilinçli olarak yapıyor olabilir. Vpn portlarını değiştirerek te denedik çözüm olmadı. Vpn protokolünü direk engelliyor. Diğer operatörlerde herhangi bir sıkıntı yok. Vodafone hatlarda mobil statik ip alındığında sorun çözülüyor. Bilgilerinize...
Uzun zamandır aynı sorunu yaşıyordum ama pek üzerine düşmemiştim ama artık sistemi kurumsal kullanıma açınca yavaş yavaş patlamaya başladı, resmi bir bilgi almak için vodafonu aradım ama daha müşteri hizmetleriyle görüşmek nasip olmadı. Vodafone Mobil Erişim noktasına bağlıyken, yapmış olduğum analizde, pfsense openvpn portuna hping ile pingledim ve aynı zamanda pfsense üzerinde de tcpdump ile trafiği gözlemledim, buraya kadar sıkıntı yok, porta erişim sağladım ama openvpn client yazılımı ile bağlan dediğimde pfsense üzerinde yaprak kıpırdamadı, yalnızca openvpn protokolünü mü kısıtladılar yoksa fortivpn vs. de kısıtlı mı bilemiyorum.
-
@torefloo bireysel veya kurumsal vodafone kullanıcısı olun müşteri hizmetlerini arayarak vpn bağlantı sağlayamıyorum statik tanımlanmasını istiyorum diyin yapmak zorundalar bilginize.