Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Vmware kurulu pfsense ile wifi ayarı nasıl yapılır ?

Turkish
    4
    6
    1.9k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gr33n00
      last edited by

Arkadaşlar 3-5 gündür forumdayım fakat 1-2 kişi haricinde kimseyi göremedim.
      İşi olan giriyor halledip çıkıyor hemen kimse mesaj kutusuna bakmıyor.
      Sorunum şu pfsense'yi vmware kurdum hiç bir sorun yok.
      Modemim Airties air6372so
      Kullanmadıklarım Pikatel airmax-101 adsl modem ve tp-link wn721n usb
      ( wn721n pfsense'ye connect ettiğimde ugen 1.2 at bus 3 bu tarzda bir yazı çıkıyor ve öylece kalıyor. yanlız ap olabiliyor bu usb )
      Ben pek anlamıyorum nat wan bridge bu tarz konulardan sadece video izleyerek kurulum yaptım.
      İstiyorumki wifi'me gelenleri kısıtlayım bunun ayarlamalarını nasıl yaparım bu elimdekilerle ?
      Bir video varmı bildiğiniz ? yabancı olsada olur..
      Sizlerden ricam bilginiz varsa eğer bana pm atın veya whatsaap, skypeden görüşelim kimseyi rahatsız etmem müsait olmadığı zamanlarda..
      Tek ricam bu sizlerden.. İçim içimi yiyiyor kaç gündür halledemedim sabah akşam gözüm forumdan yardım edebilicek birilerinde lütfen..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hasan_ozbay
        last edited by

Skype adresimi PM attım. Bende pek fazla bilmiyorum ama yardımcı olmaya çalışırım.

• G
          gr33n00
          last edited by

@hasan_ozbay:

Skype adresimi PM attım. Bende pek fazla bilmiyorum ama yardımcı olmaya çalışırım.

Olsun düşünüp yazmanız yeterli teşekkürler  gördüm mesajı. Konuya hakim diğer arkadaşlarda mesaj atar umarım..

• S
            StrGt
            last edited by

@gr33n00:

( wn721n pfsense'ye connect ettiğimde ugen 1.2 at bus 3 bu tarzda bir yazı çıkıyor ve öylece kalıyor. yanlız ap olabiliyor bu usb )
            Ben pek anlamıyorum nat wan bridge bu tarz konulardan sadece video izleyerek kurulum yaptım.
            İstiyorumki wifi'me gelenleri kısıtlayım bunun ayarlamalarını nasıl yaparım bu elimdekilerle ?
            Sizlerden ricam bilginiz varsa eğer bana pm atın veya whatsaap, skypeden görüşelim kimseyi rahatsız etmem müsait olmadığı zamanlarda..
            Tek ricam bu sizlerden.. İçim içimi yiyiyor kaç gündür halledemedim sabah akşam gözüm forumdan yardım edebilicek birilerinde lütfen..

bu kadar sitem etmene anlam veremedim. bu işi yapanlarda ilk kurulumlarında kaç defa sistem kurdular allah bilir. kaç paralık ekipman aldıklarını saymıyorum bile.
            sana pm ile neler yapacagını soyledim ama sen armut piş agzıma düş misali.
            modem de MULTI SSID var dedim VLAN tanımlama var dedin. bunlar ile baglantını 2 farklı SSID ile yayın yapabilirsin. gelelim işin janjanlı kısmına notebookda vmware ile pfsense kurup vlan tanımlama yapman lazım ve bunu işlemi modeminde yapıpı modeminde kullanmış oldugun portları taged yapman lazım.
            Artık gerisi senin becerinde

Kolay gelsin.

• technicalT
              technical
              last edited by

Konu başlığı kurallara uygun değil, Konu başlığı düzeltilmezse 1 gün sonra konu silinecektir.

Necati Selim GÜNER
              IT Technician

• G
                gr33n00
                last edited by

@StrGt:

@gr33n00:

bu kadar sitem etmene anlam veremedim. bu işi yapanlarda ilk kurulumlarında kaç defa sistem kurdular allah bilir. kaç paralık ekipman aldıklarını saymıyorum bile.
                sana pm ile neler yapacagını soyledim ama sen armut piş agzıma düş misali.
                modem de MULTI SSID var dedim VLAN tanımlama var dedin. bunlar ile baglantını 2 farklı SSID ile yayın yapabilirsin. gelelim işin janjanlı kısmına notebookda vmware ile pfsense kurup vlan tanımlama yapman lazım ve bunu işlemi modeminde yapıpı modeminde kullanmış oldugun portları taged yapman lazım.
                Artık gerisi senin becerinde

Kolay gelsin.

Merhaba hiçte armut piş ağzıma düş değil benim durumum zaten size bu işlerden anlamadığımı ve kurulumları bile video izleyerek yaptığımı söyledim.
                Hala cevap veriyorsunuz  sağolun fakat daha detaylı bilgiye ihtiyacım var bilipte yardımcı olmuyorsanız size kalmış armutluk bir durum söz konusu değil illede yakanıza yapışmıyorum sizin.
                Şunu bilin ben bununla çok çok uğraşıcak biri değilim kurup wifiden gelenleri kısıtlıyacağım sistem kalıcak böyle. Yoksa şirketlere hizmet edicek halim yok.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.