Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Ağ Bağlantı Yavaşlığı

Turkish
    5
    7
    2.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pardus34
      last edited by

Merhaba Dostlarım ;

İşyerinde  2 adet  Adsl hattımız mevcut  2 hattı  birleştirmek için  araştırdım ve pfsense buldum  kurulumu yaptım ve 2 hatta bağladım. Sorun şuki  ağ  acaip yavaşladı için işinden çıkılmaz hal aldı pfsense kullanmazsak daha hızlı

Hat ve pfsense özellikleri

Pfsense 2.2.6 64 BİT

Amd işlemcili  4GB RAM Oem kasa
      3x Gigabit Ethernet Tp-Link TG-3269 32bit Gigabit PCI Ethernet

Adsl Turk Telekom = 192.168.1.1
      Adsl Superonline = 192.168.2.1
      Lan Bacak :10.10.10.1

olmak üzere 3 farklı ethernet işleme aldım ve https://www.youtube.com/watch?v=Uiiy8YuWHcY buradaki video gibi kurdum.  Sorun yok arayüzde her 2 bağlantının da kullandığını göre biliyorum 1 inin fişi çekince diğerinden devam ediyor  fakat aşırı yavaş sürekli vpn vs kopmalar oluyor. Default Gateway olarak Turktelekom seçili  Rules kısmında 2 wan koyduğum grup gateway olarak gösterdim halen yavaş  nasıl çözümleye bilirim internette araştırdım numaralar vermişler değiştirdim hızlanmadı ne yaptıysam

Sorun şuki pfsense hiç bir eklenti yüklü değil sadece dual wan kurulu ve rules kısmında vpn  portu izinli  sadece

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        mehmet07
        last edited by

dostum bence pfsense kurulu makinanın oem kasa yerine eski model dahi olsa bir server makinaya kurmanı tavsiye ederim yoksa kopmalar ve yavaşlamalar sürekli sorun olur

• P
          pardus34
          last edited by

Merhaba ;

Ben eski bir çok makinayı değerlendirmek için pfsense kurduklarını gördüm cihazda ssd disk mevcut ethernet kartları yeni aldık windows kurduk çatır çatır internete bağlanıyor kopma 0 fakat pfsense için içine girince  yavaşlamalar kasmalar başlıyor.

• S
            smlkc
            last edited by

Dual wan daki amacın nedir hızı ikiye katlamak mi ? Yoksa hatta ki yavaşlamanın önüne geçmek mi ?

• P
              pardus34
              last edited by

@smlkc:

Dual wan daki amacın nedir hızı ikiye katlamak mi ? Yoksa hatta ki yavaşlamanın önüne geçmek mi ?

Hızı 2 ye katlamak ve internet yük dengelemek

• H
                huseyinyi287it
                last edited by

merhaba

konuyla ilgili networkünüzün yavaşlaması derken iç networkteki yavaşlıktan mı bahsediyorsun yoksa internet gezintilerindeki yavaşlamamı dilersen konuya hakimim üçretsiz olarak bilgi paylaşırım 0535 817 24 07 aramanız yeterli :))

• C
                  cerocan
                  last edited by

Merhabalar;
                  huseyin yiğit bey Size Cok tessekür ederim  İç Network Yavaşlığını Tecrübenize Dayalı Olarak Verdiğiniz Bilgi Sayaesinde Düzelttim Emeğinize Ve Yüreğinize Sağlık Ayrıca Telefona Bakıp sıkılmadan Cevap Verdiğiniz İçin Teşekkür Ederim..

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.