Local network access issue



  • Hi all,
    i know there are tons of subjects alike.
    strange is that this worked before. for some reason, i bet i did a modification which i forgot about, is not working anymore.
    lan : 192.168.100.0/24
    openvpn : 10.20.30.0/24

    I'm able to connect from my android, bit not able to access anything from the local network.
    strange is that from pfsense console i'm not able to ping the vpn ip of the client and the same from the client console to the gateway.
    any clue?

    vpn-client.txt



  • found the problem:
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19584 OpenVPN 2.3.11 amd64-portbld-freebsd10.3 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [MH] [IPv6] built on May 16 2016
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19584 library versions: OpenSSL 1.0.1s-freebsd 1 Mar 2016, LZO 2.09
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 Could not retrieve default gateway from route socket:: No such process (errno=3)
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 NOTE: the current –script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 Initializing OpenSSL support for engine 'rdrand'
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 Control Channel Authentication: using '/var/etc/openvpn/server1.tls-auth' as a OpenVPN static key file
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 TUN/TAP device ovpns1 exists previously, keep at program end
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 TUN/TAP device /dev/tun1 opened
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 ioctl(TUNSIFMODE): Device busy: Device busy (errno=16)
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 do_ifconfig, tt->ipv6=1, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 /sbin/ifconfig ovpns1 10.20.30.1 10.20.30.2 mtu 1500 netmask 255.255.255.0 up
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 /usr/local/sbin/ovpn-linkup ovpns1 1500 1560 10.20.30.1 255.255.255.0 init
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 Listening for incoming TCP connection on [AF_INET]86.126.1.236:1194
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 TCPv4_SERVER link local (bound): [AF_INET]86.126.1.236:1194
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 TCPv4_SERVER link remote: [undef]
    Jul 5 23:30:51 openvpn 19913 Initialization Sequence Completed

    Not able to get default gw.
    How to solve it now?


Log in to reply