Frontier ONT DHCP issues



  • I have a counterpart that I have running snapshots on his XTM5.  (latest right now and box did not come back up.) We had 2.2.X running on this box no problem.

    He is a Frontier Fios customer.  Whenever the box is re-booted it will not get an address from the ONT without going to the "Interfaces" screen and hitting "Renew".

    I may be able to look at this personally tomorrow but curious if anyone has any ideas?  I have a VPN to it so can look at it.

    :)



  • The interface and WAN settings may be useful.

    Is the Frontier provided router still connected and pulling an address?

    Bare metal or VM?

    Is WAN a VLAN?



  • Sorry was running out the door when I posted..

    Is the Frontier provided router still connected and pulling an address?  No

    Bare metal or VM?  Bare Metal    (Watchguard XTM5)

    Is WAN a VLAN?      No.

    WAN is setup DHCP with no IP6.  I have the actual interface MAC in the "MAC Controls" just in case the box was doing something weird like rolling its mac address to something else but no change.    Other than that  default.



  • This is not from start up.  Its just normal renewal and repeats like this every time there is a renewal request. Seems like the Frontier system has issues.

    Jul 16 06:21:11    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:21:12    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:21:14    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:21:18    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:21:25    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:21:43    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:22:28    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:23:43    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:25:19    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:28:40    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:29:12    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:29:31    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:29:39    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:29:51    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:30:25    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:31:49    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 50.35.14.1 port 67
    Jul 16 06:33:35    dhclient    37491    DHCPREQUEST on em0 to 255.255.255.255 port 67
    Jul 16 06:33:35    dhclient    37491    DHCPACK from 50.35.14.1
    Jul 16 06:33:35    dhclient        RENEW
    Jul 16 06:33:35    dhclient        Creating resolv.conf
    Jul 16 06:33:35    dhclient    37491    bound to 50.35.xx1.xx – renewal in 900 seconds.



  • From Dmesg=

    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 ovpnc1: 
    link state changed to DOWN ovpnc1: 
    link state changed to UP arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 ovpnc1: 
    link state changed to DOWN ovpnc1: 
    link state changed to UP arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 ovpnc1: 
    link state changed to DOWN ovpnc1: 
    link state changed to UP arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 arpresolve: 
    can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0 ovpnc1: 
    link state changed to DOWN ovpnc1: 
    link state changed to UP
    


  • Jul 16 13:11:22    php-fpm    63565    /rc.newwanip: rc.newwanip: Info: starting on em0.
    Jul 16 13:11:22    php-fpm    63565    /rc.newwanip: rc.newwanip: on (IP address: ) (interface: WAN[wan]) (real interface: em0).
    Jul 16 13:11:22    php-fpm    63565    /rc.newwanip: rc.newwanip: Failed to update wan IP, restarting…
    Jul 16 13:11:22    check_reload_status        Configuring interface wan
    Jul 16 13:11:23    kernel        arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    Jul 16 13:11:23    check_reload_status        updating dyndns wan
    Jul 16 13:11:23    check_reload_status        Reloading filter
    Jul 16 13:11:23    check_reload_status        rc.newwanip starting em0
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    Starting reconfiguration
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    Swapping defaults
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    readjusting service 6969-udp
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    Reconfigured: new=0 old=1 dropped=0 (services)
    Jul 16 13:11:24    php-fpm    82968    /rc.newwanip: rc.newwanip: Info: starting on em0.
    Jul 16 13:11:24    php-fpm    82968    /rc.newwanip: rc.newwanip: on (IP address: 50.35.xx.xx) (interface: WAN[wan]) (real interface: em0).
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    Starting reconfiguration
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    Swapping defaults
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    readjusting service 6969-udp
    Jul 16 13:11:24    xinetd    9584    Reconfigured: new=0 old=1 dropped=0 (services)
    Jul 16 13:11:24    php-fpm    82968    /rc.newwanip: ROUTING: setting default route to 50.35.14.1
    Jul 16 13:11:24    php-fpm    82968    /rc.newwanip: Removing static route for monitor 50.46.184.1 and adding a new route through 50.35.14.1
    Jul 16 13:11:28    php-fpm    82968    /rc.newwanip: Resyncing OpenVPN instances for interface WAN.
    Jul 16 13:11:28    check_reload_status        Reloading filter
    Jul 16 13:11:28    php-fpm    82968    /rc.newwanip: Creating rrd update script
    Jul 16 13:11:28    kernel        ovpnc1: link state changed to UP
    Jul 16 13:11:28    check_reload_status        rc.newwanip starting ovpnc1
    Jul 16 13:11:29    xinetd    9584    Starting reconfiguration
    Jul 16 13:11:29    xinetd    9584    Swapping defaults
    Jul 16 13:11:29    xinetd    9584    readjusting service 6969-udp
    Jul 16 13:11:29    xinetd    9584    Reconfigured: new=0 old=1 dropped=0 (services)

    
    em0: link state changed to UP
    
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    ovpnc1: link state changed to DOWN
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    ovpnc1: link state changed to UP
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    ovpnc1: link state changed to DOWN
    ovpnc1: link state changed to UP
    em0: Watchdog timeout Queue[0]-- resetting
    Interface is RUNNING and ACTIVE
    em0: TX Queue 0 ------
    em0: hw tdh = 696, hw tdt = 656
    em0: Tx Queue Status = -2147483648
    em0: TX descriptors avail = 40
    em0: Tx Descriptors avail failure = 548
    em0: RX Queue 0 ------
    em0: hw rdh = 219, hw rdt = 218
    em0: RX discarded packets = 0
    em0: RX Next to Check = 219
    em0: RX Next to Refresh = 218
    em0: link state changed to DOWN
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    ovpnc1: link state changed to DOWN
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    em0: link state changed to UP
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    arpresolve: can't allocate llinfo for 50.35.14.1 on em0
    ovpnc1: link state changed to UP
    


  • Can you please post your DHCP settings?

    Even if you are not cloning your MAC address, can you setup your DHCP settings similar to this and let us know if it resolves the problem? Can you capture the DHCP packet request from Frontier's ONT?

    https://forum.pfsense.org/index.php?topic=114389.msg635823#msg635823



  • Thanks for that link Paint!  I did look around but didn't run into that earlier.

    I was able to put hands on today and we changed the WAN interface on this particular box from the gigabit  (em) port to the 10/100 (fxp) port which seems to have fixed the issue. Now that Im back home Im kicking myself for not trying out one of the other gigabit ports to see if they all did it.  Ill get help from the owner and try that as well if I can pin him down and get him to move the wire.

    I want to continue to diagnose and will do a packet capture later this weekend or Monday after I get some sleep.



  • In actuality this thread would probably be better in the DHCP corner of the forum.  I was able to confirm today from the owner that it did happen from 2.3 onward. 2.2.6 was only on this box for 45 minutes. So no real testing happened.



  • @chpalmer:

    Thanks for that link Paint!  I did look around but didn't run into that earlier.

    I was able to put hands on today and we changed the WAN interface on this particular box from the gigabit  (em) port to the 10/100 (fxp) port which seems to have fixed the issue. Now that Im back home Im kicking myself for not trying out one of the other gigabit ports to see if they all did it.  Ill get help from the owner and try that as well if I can pin him down and get him to move the wire.

    I want to continue to diagnose and will do a packet capture later this weekend or Monday after I get some sleep.

    My pleasure.  Everything working?


Locked