Belirli zaman aralıklarında geçerli olacak şekilde kural yazmak mümkün mü ?
-
Merhaba,
pFsense üzerinde sadece belirli zaman aralıklarında geçerli olacak şekilde kural yazabilir miyiz ?
Örnek olarak multiwan sadece akşam 18:00'dan sonra sabah 08:00'e kadar geçerli olacak.
-
merhaba,
trafik kurallarını zamanlayabilirsiniz.
http://lifeoverlinux.com/2015/04/02/pfsense-zaman-tabanli-kural-olusturmak/ -
firewall menüsünde schedules kısmından zaman tanımlamanızı yapın.
kural yazarken de bu schedule'ı kullanın. -
işinize yarar mı bilmem ama ben zamanlamayı şöyle birşey yapmıştım 2013yıllarında.şirketin çalışma saati 19:00 bitiyordu bende saat 23:00 den itibaren tüm vpnler ile santral ile herşeyle bağlantıyı kesiyordum sadece firewall da kalıyordu internet , ordan hiçbiryere çıkmıyor. sabah 06:00 da otomatik olarak vpnleri aktif ediyordu filan.böyle birşeylerle uğraşmıştım anılarım depreşti. :)
-
işinize yarar mı bilmem ama ben zamanlamayı şöyle birşey yapmıştım 2013yıllarında.şirketin çalışma saati 19:00 bitiyordu bende saat 23:00 den itibaren tüm vpnler ile santral ile herşeyle bağlantıyı kesiyordum sadece firewall da kalıyordu internet , ordan hiçbiryere çıkmıyor. sabah 06:00 da otomatik olarak vpnleri aktif ediyordu filan.böyle birşeylerle uğraşmıştım anılarım depreşti. :)
Ben zamanlamayi multi_wan icin kullaniyorum suan. Aksam 22:00'dan sabah 06:00'a kadar multi_wan calistiriyorum. Data buyuk oldugu icin upload yetersiz kaliyor bu yuzden 3 uplink'i birlestiriyorum belirli saatler arasinda. Yaptiginiz mantikli aslinda ama bizde 7 / 24 erismesi gereken kisiler oldugundan ve updateler gece yapilacak sekilde programlandigindan pek mumkun degil. Iyi calismalar dilerim.