OpenVPN Access Server bağlantı sorunu
-
Merhaba,
Pfsense en güncel sürümü olan 3.1 p5 sürümünü kullanmaktayız. OpenVPN sanal makine citrix üzerinde kurulu. VPN e client olarak ulaşabiliyoruz fakat başka bir dış ip üzerinden bağlanmaya çalıştığımızda bağlantı kuramıyoruz. NAT ayarlamaları 1194 portu ve 443 portu openvpn sunucusu ve pfsense sunucusunda yönlendirmeleri yapılmıştır. Başka bir firma üzerinde aynı sistem kurulu ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Aynı sistemi ofisimizde denediğimizde bir türlü bağlanamıyoruz. Ayarlamalar bire bir ve uygun şekilde yapılmıştır. System report üzerinde gelen dış ip ve port engelli olarak görünmektedir. Hiçbir şekilde engellemesi için kural bulunmamaktadır. Portların açık olup olmadığını test ettiğimde ise 443 portu açık 1194 portu kapalı olarak görünmektedir. 1194 portu açık olduğunda ise 443 portu kapalı olarak görünmektedir. Pfsense web arayüzünü 80 yani http portuna yönlendirmesini yaptım sonuç yine aynı. Bir türlü işin içinden çıkamadım yardımcı olabilir misiniz? 3.1 p5 sürümünde kronik bir sorun mu bulunmaktadır bu konu ile ilgili ? Pfsense üzerine openvpn kurduğumda ise lan üzerinden bile çıkış sağlayamadım. PFsense üzerinde sorun yaşadığımdan dolayı sanal sunucuya kurmayı denedim. Sonuç yukarıdaki gibidir.