Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Online oyun engelleme işlemi hakkında

Turkish
    2
    5
    1469
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      micsociet last edited by

Merhaba,

Şirketimizde online oyun oynanmaması üzerinde pfsense üzerinde oyun clientlerini engellemek üzere kural oluşturmak istiyorum. Bir kaç online oyunun portunu internet üzerinden buldum. Kurallara portlarını block olarak ekledim fakat oyunun clientini açtığım zaman sunucuya bağlanıp çok rahat güncellemesini alabiliyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? Nasıl bir kısıtlama yapabilirim ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal last edited by

merhaba,
        hangi oyunları engellemek istediğinizi bilmemekle birlikte, tek, tek port engelleyerek çözüm üretmek zor olacaktır.
        ssl filter veya manual proxy kullanarak, url bazlı istediğiniz oyunların erişimini kapatabilirsiniz. ( sadece web trafiği olanlar )
        tabi trafiği analiz edip, url'lerin tespiti gerekiyor.
        portlar için, tüm trafiği kesip, sadece istediğiniz portlara erişim vermek, daha kolay olacaktır.
        daha net çözüm istiyorsanız, ng sınıfında ve uygulama kütüphanesi geniş ticari çözümleri inceleyebilirsiniz.

• M
          micsociet last edited by

Client-Server mantığı ile çalışan yani Lol, Knight online, Metin2 tarzı oyunların erişimini kapatmak istiyorum. Bunun için aynı yöntemi izlemem yeterlimi farklı bir yöntemi varmı ? Kurallar kısmında bu oyunların güncelleme ve sunucuya baglanma portlarını kapattım. Portlarını kapattıktan sonra tekrar bağlantı kurulduğunu fark ettim farklı bir işlem yada olayı mı var bunun ?

• T
            tcjackal last edited by

belirttiğim çözümleri uyguladınız mı ?

• M
              micsociet last edited by

Trafik analizini daha yapmadım. Personeller akşam vardiyasında oldukları için akşamdan analizi başlatırım. Analiz için wireshark kullanmam uygunmu ? Diğer yöntemleri urlleri tespit ettikten sonra deneyeceğim.

• First post
                Last post

Products

• Platform Overview
              • TNSR
              • pfSense Plus
              • Appliances

Services

• Training
              • Professional Services

Support

• Subscription Plans
              • Contact Support
              • Product Lifecycle
              • Documentation

News

• Media Coverage
              • Press
              • Events

Resources

• Blog
              • FAQ
              • Find a Partner
              • Resource Library
              • Security Information

Company

• About Us
              • Careers
              • Partners
              • Contact Us
              • Legal
              Our Mission

We provide leading-edge network security at a fair price - regardless of organizational size or network sophistication. We believe that an open-source security model offers disruptive pricing along with the agility required to quickly address emerging threats.

Subscribe to our Newsletter

Product information, software announcements, and special offers. See our newsletter archive to sign up for future newsletters and to read past announcements.

© 2021 Rubicon Communications, LLC | Privacy Policy