Whatsapp resim gönderme problemi.
-
İyi günler whatsapp üzerinden fotograf gönderirken tekrar dene diyor bunu çözümü nedir acaba ?
yardımcı olursanız çok memnun olurum .iyi çalışmalar .
-
Kullandığınız, sistem, yasaklar, izinler, vs hakkinda daha ayrintili bilgi vererek soru sorarsaniz daha cabuk cevap alabilirsiniz.
Kullandiginiz Https bloklama, squid zorlama, kurallar hakkinda acik olabilirmisiniz?
Tum rules ler icin log tutun, squid kullaniyorsaniz log olsun.
Whatsapp kullanan ip icin logoları takip edin.
Bakalim o ip icin rules logunda blok lanan birsey var mi?
Squid logunda o ip icin olumsuz bir durum var mi? -
merhaba aynı sorun benin sisteminde de mevcut.
WhatsApp üzerinden yazışmalarda herhangi bir sıkıntı yok ancak resim gönderme ve almada sorun yaşıyorum.
sistemimde squid3 ile HTTPS filtrelemesi yaptım. HTTPS sorunsuz olarak block atıyor. Ancak telefon uygulamaları üzerinde özellikle whatsApp resim göndermiyor ve telefon uygulaması üzerinden mail alışverişi yapılamıyor.
-
tam hatırlamamakla bırlıkte 5222, 5223 5228 portlardan haberlesıyordu 2 yıl once kurdugum bır pf de bu sekılde cozmustum ama uzun suredır neler degıstı hatırlamıyorum bu portlar uzerınden bır uyarlamanı tavsıye ederım
-
Merhaba,
İlginçtir ki pfSense üzerindeki lokal dns resolver'ı kapattığımda problemin çözüldüğünü gördüm. Muhtemelen fotoğraf alış verişinde kullanılan sunucuları pFsense dns resolver çözümleyemiyor.
Dener misiniz ?
-
Merhabalar.
güncel versiyon pfsense üzerinde facebook youtube gibi siteleri alias şeklinde gerek hostname gerek subnet leri ekleyerek engelledim. telefonlarda da bilgisayarlarda da bu erişimler kısıtlandı sorunsuz çalışıyor. Fakat pc lerde web whatsapp üzerinden fotograf gönderdiğimde gitmiyor. telefon da whataspp üzerinden attığım fotografı gönderiyor. Bir fikri yada daha önce yaşamış olan varmı dır ?
teşekkürler. -
loglarda neye takıldığına bir bakar mısınız ?
squidguard'da bir filtre mi yoksa bir firewall kuralına mı ? -
squidguard da herhangi bir filtre yok. youtube block için subnetleri alias tanımladım. youtube blockladığım zaman rule ekleyip desktop whatsapp tan foto gönderemiyorum. fakat aynı networkte aynı kurala dahil android cep telefonundan whatsapp ile foto gönderip alabiliyorum. rule dan youtube bloğu kaldırınca desktop whastapp foto gönderiyor.
-
port açmak işinize yaramazsa dns değiştirmenizi tavsiye ederim. ben türk telekomun dnslerini kullanırken twitter'da fotoğraf ve videoları görüntülemiyordu. yandex güvenli dns var onu kullanmaya başlayınca düzeldi. tt dns'ini modemde kullanınca böyle bir sorun olmuyordu.
-
Aynı zamanda bazen ip bazlı izin, port bazlı izin verseniz bile MTU değeri yüzünden resim göndermede sıkıntı yaşıyorsunuz, ben bunu tecrübe ettim, 1492 MTU tüm cihazlarda bu değer geçerli. Varsayılan 1500 'dür.
MTU değerini değiştirip test etmenizi tavsiye ederim. LAN ve WAN bacaklarının ikisindede.
-
MTU derğerli ve DNS değişikliğide faydalı olması. Tuhaf gelen cepler aynı networkteyken whatsapp üzerinden dosya gönderip alabiliyor fakat desktoplar dosya gönderip alamıyor.
-
Merhaba,
http://www.astronur.com/pfsense-squid-proxy-ve-whatsapp-web-barcode-sorununun-cozumu/ daki anlattıklarımı denermisiniz.