Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense Wan to Lan erişim sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    2 Posts 1 Posters 1.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      enderg
      last edited by

Merhaba Arkadaşlar

Problemim pfsense kurdum.Ayarlarını basic seviyede yaptım.Squid vs vs aktif olarak çalışıyor.Pfsense in Wan bacağında 10.0.0.0/24 network'ünden 10.0.0.144 ip sini verdim.10.0.0.0/24 evim içindeki network.Kurulumları  Wm workstation üzerinden yaptım.İç network olarakta 172.16.16.0/24 verdim.Pfsense iç bacagı 172.16.16.1 /24 DHCP aktif çalışıyor.10.0.0.0/24 network'ünden WAN bacağına ping atamıyordum Firewall altından kurallara girip WAN bacağına any şeklinde olacak şekilde kural atadım ve çalıştı.Aynı işlemi LAN bacağı içinde yapıyorum fakat 10.0.0.0/24 network'unde içeri ping atamıyorum veya ulaşamıyorum.PFsense üzerinde içerideki herhangi bir cihaza NAT ta yaptım fakat sonuç değişmedi.

Fakat 172.16.16.0/24 network'ünden tüm cihazlar 10.0.0.0/24 network'üne bağlanabiliyor.Bu sorunu nasıl gidebilirim.Routing ile mı yoksa yine bir kural mı yazacagım.kısacası 2 network'un bir birine erişim yapmasını istiyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        enderg
        last edited by

Arkadaşlar sorunu çözüm evdeki modemden statik route yaptım sorun çözüldü.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post
        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.