Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

DHCP Relay

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 3 Posters 1.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      fredo
      last edited by

Merhaba ofisimde pfsense 2.3.2 üzerinde resimde belirttiğim şekilde bir yapıyı kurabilmem için bana yardımcı olabilir misiniz?

Pfsense lan bacağından ip dağıttığım zaman merkezdeki uygulamalara TTVPN üzerinden internet çıkışını ise adsl hat üzerinden yapabiliyorum. Fakat merkezde tutulan 5651 logları orada dağıtılan ip bloğundan bir ip yi içerdeki makinelere dağıta bilmem gerekiyor. Bunun için Pfsense üzerinde ağ yapılandırması nasıl olmalıdır. DHCP relay yapıyorum fakat bir türlü ip alamıyorum. Yaptığım yanlış nerdedir?
      Yardımlşarınız için hepinize teşekkür ederim…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        TahaIrak
        last edited by

Konudan bağımsız sormak istiyorum ttvpn in size bir artısı varmı? Fiyatları biraz uçuk diye hatırlıyorum. Ne kadar ödüyorsunuz?

• F
          fredo
          last edited by

@TahaIrak:

Konudan bağımsız sormak istiyorum ttvpn in size bir artısı varmı? Fiyatları biraz uçuk diye hatırlıyorum. Ne kadar ödüyorsunuz?

Merkez anlaşma yaptı ve fiyatlar oldukça yüksek 20 mbit 4000-4500 gibi bir rakam ve sıkıntıdan bol birşey yok şuan için.

• F
            fredo
            last edited by

Merhaba, konu hakkında yardımcı olabilecek fikir verecek kimse yok mu?  :-\

• S
              sgtr
              last edited by

Selam,

Merkezinizin ve şube(leri)nizin ip bloklarını (dış ip adresiniz hariç) tam olarak yazabilir misiniz. Bir yerde routing sorunu olabilme ihtimali yüksek gibi.

SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• F
                fredo
                last edited by

@SGTR:

Selam,

Merkezinizin ve şube(leri)nizin ip bloklarını (dış ip adresiniz hariç) tam olarak yazabilir misiniz. Bir yerde routing sorunu olabilme ihtimali yüksek gibi.

SGTR

Merkez ip iblogu 174.16.0.0/12 Dhcp server 174.20.0.20 / Şube 11.7.0.0/22 bloğundan hali hazırda ip alıyor fakat  pfsense  DHCP releay girince ip dağıtamıyorum.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.