Superonline fiber adsl bridge mode sorunu ?
-
Merhabalar
Superonline Modemin Bridge mode kapalı daha doğrusu yok bende bridge mode suz olarak kurdum internet ayarları tamam yalnız tek sıkıntı NAT yapamıyorum.
3389 uzaktan servera bağlantı kurmam gerek çalıştıramıyorum. ttnet adsl kullandığımda bridge mode böyle sorunla hiç karşılaşmadım. 3389 yerine 8806 portuyla bağlanmasını istersemde ne yapmam gerekiyor.
WAN: 192.168.1.2/24
LAN:192.168.2.2/24
Hangi yolu izlemem gerkiyor yardımcı olursanız sevinirim. -
Merhabalar
Superonline Modemin Bridge mode kapalı daha doğrusu yok bende bridge mode suz olarak kurdum internet ayarları tamam yalnız tek sıkıntı NAT yapamıyorum.
3389 uzaktan servera bağlantı kurmam gerek çalıştıramıyorum. ttnet adsl kullandığımda bridge mode böyle sorunla hiç karşılaşmadım. 3389 yerine 8806 portuyla bağlanmasını istersemde ne yapmam gerekiyor.
WAN: 192.168.1.2/24
LAN:192.168.2.2/24
Hangi yolu izlemem gerkiyor yardımcı olursanız sevinirim.Superonline musteri hizmetlerini arayarak modemi bridge modunda kullanmak istedigini soyle. olmazsa modem icersinden DMZ e gir ip adresine pfsense in WAN ip adresini yazip dener misin
-
Dmz ile de denedim olmuyor superonline adsl modemde herşeyi kendine göre ayarlamışlar. Telefonla görüşmeme rağmen yardımcı olmadılar.
Bende modemde ikincil lan olayını fark ettim.
superonline modemde ;
birincil lan :192.168.2.1
ikincil lan:192.168.1.1modem nat yarlarını yaptım.
pfsense tarafında ;
wan:192.168.2.2
lan:192.168.1.1 olarak ayarladımpfsense nat ayarlarını yaptım.
sistem istediğim gibi çalışıyor.
amacım burada uzak masaüstü ayarlarını yapmaktı 3389 değilde başka portla bağlanmaktı sorunu çözdüm.
yalnız takıldığım nokta tüm portları nasıl kapatabilirim. Sadece istediğim portları açmak yardımcı olabilirmisiniz.
Sistemimde ayrıca 3 cü ethernet kartı takılı 2 adet access pointim var bunları internette ghost diye sistem var onun ayarlarını yaptım. Herşey sorunsuz çalışıyor. yalnızca 192.168.3.1 diye belirttim ama internette bu kısımda çıkamıyorum.