Squid 3.5 ile HTTPS siteleri domain adiyla yasaklamak
-
Selam tekrardan ;
Sadece IE 8'de bypass oluyor. Diğer tarayıcılarda herhangi bir sorun yok gibi..
-
@ashil:
allah razı olsun. daha kurmadım denemedim ama çalışacağına eminim çalışmasa bile emeğin yeter.
Teşekkür ederim. Umarım sorunsuz stabil hale getirebiliriz.
-
2.3.3 teki bendeki ekran görüntülerini paylaşıyorum.
El ile dns girmiş clientlarda dns sorunu yaşayabilrsiniz.. özellikle google ile site aratıp tıklayınca açmayabiliyor.
Merhabalar ,Bypass Problemi Yaşadınız Mı ? ,Özellikler Acl Yazdığınız Kurallardan Sonra.
custom auth acl mi?
birazdaha açarmısınız? -
sadece windows xp internet explorer 8 de bypass problemi var.
Wİndows 7 ve üzeri internet explorer 8 de dahil bütün tarayıcılarda çalışmaktadır.
not: windows xp diğer tarayıcılarda bypass problemi yoktur.
-
kurulumu yaptım gayet güzel çalıştı zaten çok karmaşık bir düzenim yok. 30 küsür bilgisayarım var bunları belli gruplara ayırıp bazılarına hiç internet vermiyorum bazılarına sadece oluşturduğum whitelist teki siteleri açık tutuyorum geri kalanlara da herşey serbest. benim sistemde illa non transparent olmasına da gerek yok. her bilgisayara proxy adresi de girip işlemi yapabilirdim. lakin onuda denemiştim forumdan okuduğum makaleler ışığında bir türlü çalıştırmamıştım. tam her şey güzel derken birde baktım squidGuard ve squid servisleri durmuş. yeniden başlat dedim başlamadı. bende sistemi komple yeniden başlattım şu an aktif çalışıyor inşallah böylede devam eder. tekrar emeğiniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim. allah razı olsun. herhangi bir sorun olursa zaten bilginize başvuracağım için haberiniz olacaktır. ;D
-
@Jig:
Selam tekrardan ;
merhaba,
bu sorun ticari çözümlerin hepsinde geçerli. forti/cyberoam/watchguard/paloalto vb.
pfsense tarafında yapılan ssl filter ile ilgisi yok.
konu xp ve ie8 ise, yapacak birşey yok, yükseltin diyorlar :)
Çalışma için @Samet'e teşekkürler. -
@Jig:
Selam tekrardan ;
merhaba,
bu sorun ticari çözümlerin hepsinde geçerli. forti/cyberoam/watchguard/paloalto vb.
pfsense tarafında yapılan ssl filter ile ilgisi yok.
konu xp ve ie8 ise, yapacak birşey yok, yükseltin diyorlar :)
Çalışma için @Samet'e teşekkürler.Cansın biliyorsun dimi 8) Dursun abiyi unutmayalım @susamlicubuk
-
merhaba arkadaşlar. https filtrelemeyi aktif ettiğimden beri kullanıcılar internetin yavaşlığından şikayet eder oldular. örneğin bir siteyi açmaya çalışıyoruz açmıyor sonra yenile deyince açıyor diyorlar bazen yenile desekte açmıyor diyorlar. şimdi desem ki sorunum nedir nereleri kontrol edeyim çok geniş bir soru olacak biliyorum ama malum acemiyim nereleri kontrol edeceğim konusunda bir fikrim yok. belki lazım olur diye pf dashboard ekran resmini ekledim
![pf bir.JPG](/public/imported_attachments/1/pf bir.JPG)
![pf bir.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/pf bir.JPG_thumb)
![pf 2.JPG](/public/imported_attachments/1/pf 2.JPG)
![pf 2.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/pf 2.JPG_thumb) -
Ram kullanımın çok yüksek.
squid access loglarda tag 200 hatası alıyor musun? -
squid access loglarda tag 200 hatası alıyor musun?bahsettiğiniz hata şöyle birşeymi access logdan bir satır kopyaladım farklı ip ler ile bir sürü var
1484564030.906 30 192.167.10.15 TAG_NONE/200 0 CONNECT 31.13.84.4:443 - HIER_NONE/- -
-
bende hala stabil
özelden yaz bağlanıp bi inceleyelim -
squid access loglarda tag 200 hatası alıyor musun?tag 200 hatasının çözümü nedir yardımcı olurmusun
-
@abg:
squid access loglarda tag 200 hatası alıyor musun?tag 200 hatasının çözümü nedir yardımcı olurmusun
Malesef tag 200 hatasının çözümü yok. reverse proxy de dns sorunu yaşıyoruz zaman zaman pc lerde sayfa bulunamadı hatasına sebep oluyor.
Mobil cihazlarda sayfa bulunamadı hatasına denk gelmedim henüz. stabil çalışıyor.
bu sorunlarla ilgili bug dan bahsedilmiş.
2.3.3 veya 2.4 te düzeltmelerini bekliyoruz.
wpad ile pc leri internete çıkartıp kalan diğer cihazları (android,ios vs.) https proxy ile internete çıkartıyorum. cep telefonlarında ayar gerekmiyor.
daha temiz squid logları geliyor bu şekilde.
birde wpad kullanmaz iseniz windows update tarzı sitelerde cache sorunu çıkartabiliyor. -
https filtreleme çok iyi bir şekilde çalışıyor. Samet ve bu konuda emeği geçen herkese teşşekkür ediyorum. Şöyle bir sıkıntım var https siteleri blog ladığımda başka bir sayfaya yönlendiremiyorum http siteleri yönlendirdiğimiz gibi https siteleri nasıl yönlendirebilirim.
-
Merhaba
öncelikle emekleriniz çok teşekkürler, yine işimizi çok çok kolaylaştıracak bir hizmet sunmuşsunuz. Sizin sayenizde birçok şey öğreniyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz.
benim sorunum, Custom ACLS (Before Auth) a vermiş olduğunuz kodları girdiğimde squid servisi stop oluyor ve çalıştıramıyorum.
2.2.6-RELEASE (amd64)
FreeBSD 10.1-RELEASE-p25kullanıyorum. kullandığım sürüm ile uyumsuzluk olabilir mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler
-
Merhaba
öncelikle emekleriniz çok teşekkürler, yine işimizi çok çok kolaylaştıracak bir hizmet sunmuşsunuz. Sizin sayenizde birçok şey öğreniyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz.
benim sorunum, Custom ACLS (Before Auth) a vermiş olduğunuz kodları girdiğimde squid servisi stop oluyor ve çalıştıramıyorum.
2.2.6-RELEASE (amd64)
FreeBSD 10.1-RELEASE-p25kullanıyorum. kullandığım sürüm ile uyumsuzluk olabilir mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler
Selam,
Mesajınız için teşekkürler.Bu tarz mesajlar bize daha fazla motivasyon katıyor umarım bu tarz paylaşımlar çoğalır. Sorunuza gelecek olursak, pf sürümünüz min. 2.3 olmalıdır. Eğer farklı bir sürüm kullanıyorsanız Squid paketinin minimum 3.5 olması gerekir. Konsol'da " squid -v " koşturarak squid versiyonunu öğnerebilirsiniz. Servisinizin çalışmama nedeni bundan kaynaklanabilir.
Saygılar
-
@Jig:
Selam,
Mesajınız için teşekkürler.Bu tarz mesajlar bize daha fazla motivasyon katıyor umarım bu tarz paylaşımlar çoğalır. Sorunuza gelecek olursak, pf sürümünüz min. 2.3 olmalıdır. Eğer farklı bir sürüm kullanıyorsanız Squid paketinin minimum 3.5 olması gerekir. Konsol'da " squid -v " koşturarak squid versiyonunu öğnerebilirsiniz. Servisinizin çalışmama nedeni bundan kaynaklanabilir.
Saygılar
pf versiyon 2.2.6 ve squid versiyonumda 3.4.10
2.2.6 için 3.5 yok sanırım
-
Teşekkürler
-
pf 2.3.2 te biraz önce kurdum.
Elinize emeğinize sağlık.
Allah razı olsun.
Gayet mükemmel çalışıyor. -
pf 2.3.2 te biraz önce kurdum.
Elinize emeğinize sağlık.
Allah razı olsun.
Gayet mükemmel çalışıyor.Teşekkürler. :)