Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense icin Alix 2d3 board

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    1 Posts 1 Posters 504 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      adarguner
      last edited by

Selam Arkadaşlar,

Satış bölümü ile ilgili bir bölüm göremediğim için buraya yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın.Varsa yönlendirilecek bir yer oraya yazarım, moderatör beni uyarsın  uyarım tekrar kusura bakmayın. Çok severek yıllar önce aldığım ama artık ilgilenemediğim son 2-3 senedir de hiç elimi sürmediğim aşağıdaki yapımı elden çıkartıyorum. Birkaç mofikasyonda yaptım, örneğin CPU üstüne cooler koymak ve cihaza yönetilebilir fan takmak gibi.

Zamanında forumada yazmıştım maliyetleri ve yapılanları : https://forum.pfsense.org/index.php/topic,36827.0.html
      Alıp üzerinde çalışmak , öğrenmek hatta iş yerinde kurumsal olarak yada evinde kullanmak isteyenler için güzel bir ürün.
      Piyasadaki toplama maliyetleri aşağıdaki gibi ben daha ucuza elimden çıkartacam yeterki herkesin işi görülsün. İlgilenenler özelden bana yazabilir konuşalım

iyi çalışmalar.

1 adet PC engine Alix2d3
      1 adet PC engine Alix2d3 uyumlu box siyak (mavi, beyaz,kırmızı renkleri mevcut)
      1 adet Transcan 4 GB 133x (Sandisk değilmiş yanılmışım:) ) Kesinlikle daha üstü okuma yazma sahip bir CF alın örneğin 300x, 600x gibi kurulumlarda fark ediyor.
      1 adet PS adaptör. (Adaptör için kondansatör yok cep telefonlarındaki gibi uyduruk bir malzeme yok gayet başarılı trafo bir adaptör.
      1 adet wlm54g23 Wireless kart http://pcengines.ch/wlm54g23.htm  ( Özellikle VAP= Virtual access point yapılabilen bir atheros chipset seçtim)
      1 adet 5dpi anten (Geniş mesafe için seçtim bu anteni, çok başarılı isterseniz iki adet takılabilir wlm54g23 üzerine ama ben 1 adet taktım.İki beton duvar arasında ve 15m mesafe olmasına rağmen 54Mbit alabildim)

Alix 2d3 özellikleri ve içerik:

AMD 500Mhz Geode CPU
      256 MB DDR 2 Memory
      1 adet Mini-PCI slot
      3 adet 10/100 ethernet portu
      1 adet Com port
      1 adet 44 PIN CF girişi
      2 adet USB portu
      4 GB Compact Flash
      1 adet wlm54g23 Wireless
      1 adet 5dpi anten
      1 adet CPU için on/off cooler heatsink

Maliyet: 270$ + KDV
      alix2d3.JPG
      alix2d3.JPG_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • First post
        Last post
      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.