Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

3 hat birleştirme load balance

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    2 Posts 2 Posters 977 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mehmet07
      last edited by

Arkadaşlar herkese kolay gelsin öncelikle benim sorum şöle yardımcı olursanız sevinirim 2 yıldır şirketimizde 3 adsl hattını birleştirerek internet kullanıyoruz ancak speedtest sitesinden hız testi yaptığım zaman download evet birleşiyor ve hızın birleşip yükseldiğini görüyorum ancak upload sadece 1 hattın hızını gösteriyor acaba bunlarıda birleştirme şansı varmı yoksa bunlar geri planda aslında birleşmiş durumdada speedtest tek ip üzerinden gittiği için mi sadece 1 hattın upload değerini gösteriyor diyelimki öle neden download değeri 3 hattın hızına eşit ben takıldım bu konuda yardımlarınızı beklıyorum saygılarımla…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

birleştiremezsiniz.

http ya da ftp upload esnasında tek bir bağlantı üzerinden transfer yaptığınızdan, o an hangi adsl hattına denk geldi iseniz onun hızı sizin limitinizdir.

ama örneğin torrent veya benzeri, birden fazla bağlantı kullanan bir program ile upload ederseniz, toplamda elde ettiğiniz upload 3 adsl hattınıza dağılabilir.
        Ancak orda bile tek bir client'e yapılan upload hızı adsl hattınızın hızını geçemez.

yani trafiğiniz parçalanabiliyorsa load balanca işe yarar. parçalanamıyorsa limitiniz tek hat hızınız kadardır.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post
        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.