Mini atx pc toplama
-
merhaba arkadaşlar free radius manager kurmayı düşünüyorum.
fazla elektrik masrafı olmadan ve fazla yer kaplamasın diye mini atx kasa düşünüyorum.
merpazar da mini pc ler var ama fiyatları baya bir pahalı.
sizler mini pc leri nereden topluyorsunuz öğrene bilirmiyim.sizce normal server mi kullanmak daha mantıklı yoksa kendimiz mini pc toplamak mı daha mantıklıdır.
şunu da karar veremedim.
4 çekirdekli pc ye sanallaştırma kurup 2 radius mu kurayım yoksa 2 ayrı pc alıp 2 ayrı radius mu kurayım.
hangisi daha az problemli olur başımı daha az ağrıtır.
merpazar dan almayı düşünüyorum ama sizce daha uygun fiyatlara nerden temin edebiliriz.DMASOFT radius ile Free Radius kullanmayı düşünüyorum.
-
yardımcı olabilecek kimse yokmu
-
Elektrik ve yerden tasarruf etmek istiyorsanız eğer aşşagıdak yazmış oldugum konfigirasyonu kendim kullanmaktayım, sizede tavsiye edebilirim.
Anakart MSI A68HM-E33 (161TL)
İşlemci AMD A8 7650K (375TL)
Ram GSKILL 8GB (2x4GB) (249TL)
Corsair 120GB Force (240TL)
Cooler Master MasterAir Maker 8 (504TL)
En az 2 adet (10/100/1000) ethernetSonrasında wmware esxi kur ssd üzerine pfsense için 1 tane giriş wan portu yap onbard ethernet olabilir. sonrasında cıkış için bir tane lan 3'ncü ethernette sanal makineleri kullan canavar gibi çalışır ama sistem onunu en az 5Kva online ups koy :)
Benim sistem üzerinde 16gb rem var sistem üzerinde
1-) Pfsense kurulu
2-) Dma radius manager
3-) Nas Sunucusu
4-) Windows 7 -
bu anakarta en fazla kaç tane harici ethernet kartı takılabilir mi ? bende şuan 4 hat var 2 tane daha ekliyeceğim toplam 6 adet hat olacak.
daha farklı bir anakart gerekiyor sanırım bana, -
Mini de 6 slot bulamazsınız.
-
başka ne kullanabilliriz ? mmikrotik ile mi yine devam edeceğim bu durumda ?
-
Forumda hardware konusu vardı daha önceden
izmirden cemal bey ürün tanıtımı yapmıştı
4 port 6 port ve 8 portlu cihazlardan temin edebiliyordu.Sanallaştırmaya girecekseniz de işlemcisi uygun sunucu yada oem ürün seçebilirsiniz.
4 port pci-e ethernetlerden temin edip kullanabilirsiniz.
sanal veya hardware cihazların + ları ve - lerine göre kararınızı verin. -
merhaba arkadaşlar free radius manager kurmayı düşünüyorum.
fazla elektrik masrafı olmadan ve fazla yer kaplamasın diye mini atx kasa düşünüyorum.
merpazar da mini pc ler var ama fiyatları baya bir pahalı.
sizler mini pc leri nereden topluyorsunuz öğrene bilirmiyim.sizce normal server mi kullanmak daha mantıklı yoksa kendimiz mini pc toplamak mı daha mantıklıdır.
şunu da karar veremedim.
4 çekirdekli pc ye sanallaştırma kurup 2 radius mu kurayım yoksa 2 ayrı pc alıp 2 ayrı radius mu kurayım.
hangisi daha az problemli olur başımı daha az ağrıtır.
merpazar dan almayı düşünüyorum ama sizce daha uygun fiyatlara nerden temin edebiliriz.DMASOFT radius ile Free Radius kullanmayı düşünüyorum.
Merhaba,
eğer cpu sizin için yeterli olursa https://www.merpazar.com/products/ipc-mini-itx-nf9hg-2930-4lan-anakart bu anakartı kullanabilirsiniz ben şuan 2 adet aldım kullanıyorum daha sorun yaşamadım inş yaşamam :)