Pfblockerng stops working….



  • now another issue with the blocker.. when I reboot my box and check a site with ads blocker works great.. after 1 hr of up time.. blocker stops working till I reboot again … from the rules nothing changed the config of system also nothing changed... seems to die.

    .im thinking its the rule order that somehow switches...


  • Moderator

    DNSBL does not use Firewall Rules for blocking. DNSBL uses the DNS Resolver (Unbound).

    IPv4/6 blocking does however use firewall rules… There is not enough information here to diagnose this issue... What happens after one hour? Did you review the system logs? Resolver logs? pfblockerng logs?



  • using my WAn (comcast) pfb DNSBLIP has many ip address in it… have no clue how the ip addresses got there..see pics

    after 1 hr when cron runs the pfblocker stops working.. with no config changes made. even sites on bbcan's list show up when entering each site to my browser.






  • Did you look at the pfBlockerNG and system logs ?



  • FIXED… I reinstalled and reconfigured the whole package....

    and the logs were empty.i'll keep you guys updated...


  • Moderator

    @micropone:

    using my WAn (comcast) pfb DNSBLIP has many ip address in it… have no clue how the ip addresses got there..

    In DNSBL, you added the "DNSBL IP" option that collects any IP address that's found in a DNSBL Feed and adds it to a block firewall rule.  All DNSBL Domains are blocked via DNS Resolver (Unbound).

    I don't recommend to use the Firehole Level 1 for Outbound. That list contains Bogon IP Addresses…