Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense VDSL Yapılandırması Hakkında

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    12 Posts 4 Posters 2.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      micsociet
      last edited by

Merhaba,

ASUS DSL-AC52U modelinde bir modeme sahibim. İnternet hizmeti olarak VDSL Superonline hizmetinden yararlanıyoruz. Pfsense wan interface üzerinde VDSL bilgilerimin girişini sağladım ve modemi bridge mode aldım. İnternete çıkış sağlayamıyorum. Yapmam gereken yapılandırma ayarları hakkında yardımcı olabilir misiniz?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        karakas
        last edited by

Pfsense uzerinde aldigi ip adresini gorebiliyormusun dashboard uzerinde gorebiliyorsan pfsense uzerinden ping atarmisin 8.8.8.8 eger pink atiyormusun

• M
          micsociet
          last edited by

Dashboard üzerinde ip göremiyorum. WAN down durumunda görünüyor

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

pfsense gateway monitor ip olarak ne yazılı ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• M
              micsociet
              last edited by

Sanırım modem bridge moda geçemediği için ip alamıyorum. Modem arayüzüne girdiğimde IPTV brigde mode olarak görünüyor onun üzerindede Internet PPPOE olarak seçili durumda. Belirttiğim modemi kullanan varmı ?

• T
                turker
                last edited by

Selamlar. Bende vdsl'e geçince aynı sorunu ttnetin verdiği modemde yaşadım, onda köprü modu kullanılmıyordu. Asus DSL16 aldım, ADSL'deki gibi olmuyor ya da ben yapamadım. Bir şekilde becermiştim onda da elektrikler kesilip gelince (belki modemi de kapatıp açınca) bağlanmıyordu diye hatırlıyorum. Geri verip zyxel vmg3312-b10a(ttnetin olmayan) modem aldım onda basit bir şekilde (ADSLdeki gibi) yaptım.

Asus'tan aklımda kaldığınca şunu deneyin;
                Modemde bridge seçip lan portundan birini ona atıyorsunuz. Sonra pfsense arayüzden yeni bir vlan oluşturun, bunu wan olarak ayarlayıp pppoe olarak düzenleyince brdige modda bağlanabilmiştim yanılmıyorsam.

• M
                  micsociet
                  last edited by

Hocam yeni VLAN oluşturup deniyorum fakat modemi bridge modda gösteremediğimden kaynaklı bir sorunum var. Demiş olduğunuz Bridge moda lan atamasını nasıl yapabiliyorum ? Öyle bir menü göremedim ben modem üzerinde

• T
                    turker
                    last edited by

Vallaha bende 1 gün denedim sonra geri verdim. O yüzden tam hatırlamıyorum.
                    Videodaki gibi bir deneseniz
                    https://www.youtube.com/watch?v=_Ln9ytx2lEc

• M
                      micsociet
                      last edited by

Asus ile konu hakkında görüştüm mail olarak gönderin uzmanlarımız konu hakkında inceleme yapsınlar dediler. VDSL hat seçili iken servislerinde bridge mod görünmüyor. Büyük ihtimal modem ile alakalı bir yapılandırma sorunu yaşıyorum. Farklı bir VDSL modemim olmadığından modem farklılığı hakkında net değilim. Pfsense makinesinin WAN bacağına modemi taktığımda pingde alamıyorum bridge aktif olmadığı için. Asustan gelcek bilgiye göre hareket etmekten başka çarem kalmadı. Teşekkürler ilginiz için konu hakkında bilgilendirme yaparım.

• M
                        micsociet
                        last edited by

Modem router modda kalıp pfsense için dmz kullanmam doğru olur mu ?

• tuzsuzdeliT
                          tuzsuzdeli
                          last edited by

@micsociet:

Modem router modda kalıp pfsense için dmz kullanmam doğru olur mu ?

Ben uzun süredir bu şekilde kullandım, hiç bir sorun yaşamadım.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• M
                            micsociet
                            last edited by

Yapılandırma hakkında bilgi verebilir misiniz ? Yani router modda kullanmak için firewall üzerinde nasıl ayar yapmam gerekmektedir ?

• First post
                              Last post
                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.