Pfsense 2 Wan Tanıtma ?
-
Arkadaşlar 3 ethernetli bir pc var
1- Wan - Uydunet
2 - Lan - İç Ağ
3 - Wan - Telekom3 ncü etherneti yeni aktif ettik pfsense ilk wanın ip sini lıyor uydunet güzel çalışıyor ama türk telekom çalışmıyor ip alamıyor.
iki wan aynı anda ip alamıyor uyduneti kaldırıyorum o zaman telekom ip alıyor.
İki modemde bridge modda ayarlı pfsensete hem dhcp deniyorum hemde pppoe deniyorum sonuç aynı.ikinci wanı nasıl ekleyebilirim pfsense anlayamadım.
ekledikten sonra hat birleştirme yada yedekli çalıştıracam.
-
1. ethernet ile 3. ethernet yerlerini degistirip gozlemleyebilir misin eger ethernet sorunu var ise degistirdiginde ttnet calisacak uydunet calismayacaktir mantiken.
-
Şöyle deniyorum.
ssh dan bağlanıp Assign Interfaces seçip wan etherneti ttneti gösterdiğimde o ip alıyor bu seferde opt1 deki uydunet ip almıyor aynı şekilde wanı olarak uyduneti gösterirsem o ip alıyor ttnet almıyor.Anlamadım gitti denemedğim yol kalmadı.
modemleri bridgemoddan çıkartıp gelen interneti pf sense aktarsam bu seferde hem modemden hem pfsensden port yönlendirmelerini felan yapmam gerekecek .
Ben iki modemide bridge modda kullanarak hatları pfsense aktaramayacakmıyım :(
-
Wan2 olan telekoma ait modemde bridge moda alin pfsense ayarlarinda pppoe secin ve telekonun size vermis oldugu kullanici adi ve sifreyi pfsense arayuzden girin user@ttnet seklinde ip almasi gerekir. Dhcp yonteminde ise modeminizi yapilandirin ve internete ciktigindan emin olun modemin ip araligini pfsensenin lan bacagindaki ip araligindan farkli yapin ornek 192.168.5.0/24 gibi pfsense wan2 bacagini dhcp cekin gozlemleyin ip alir. Hicbiri olmazsa lan bacagini wan2 bacagina aktarin lan bacagini wan2 bacagi yapip deneyin ethernet kartlarindami cakisma var acaba.
-
Aynen dediginiz gibi yapiyorum ama ne yaptiysam aldiramadim ip. Sadece telekomu pfsense wan olarak tanittigimda ip aliyor telekom. Bu seferde uydunet almiyor ethernet kartinda yada modem ayarlarinda sorun olsa bu sekildede ip alip nete vikamamasi lazim. İkisi ayni anda ip almiyor derdim bu tek tek denedigimde ip alip nete cikiyor iki hatta
-
Daha önceki kurulumlarımın birinde bende denemiştim buna benzer bir senaryoyu.
Her iki modemimimde birdge modda çalışmıştı. Çift wan olarak kullandım.
Her iki hattımda ttnet ti.Denedinizmi bilmiyorum ama; uydu net bacağını statik ip ile ttnet bacağını pppoe ile yapılandırmayı deneyin.
Uydu net modemi dmz ile pfsense yönlendirin.Yarın gün içinde iletişim kurarsanız bağlanıp yardımcı olmaya çalışırım.
-
Tesekkurler ozelden ulasabilecegim bilgilerinizi paylasirsaniz gun ici de yazarim.
-
Anakart uzerinde kullanilmayan comm, lpt, ide, ses karti, ide sata, usb portlari kapatip dener misin
-
Vmware uzerinde kurulu pfsense.
-
Tesekkurler ozelden ulasabilecegim bilgilerinizi paylasirsaniz gun ici de yazarim.
mesaj atmıştım sanırım görmediniz. nedir durumunuz?
-
Teşekkür ederim aslan bey hallettim. uyduneti dhcp telekomu pppoe yaptım. pppoe yaparken mac adresi vermeyince oldu. sanırım kullandığım modem bridge modda mac adresini doğru algılayamadı.
şimdilik sorunum kalmadı .