Port Açma Sorunu
-
Arkadaşlar herkese öncelikle kolay gelsin benim çalıştığım firmada yaklaşık 3 yıldır pfsense kullanmaktayız ihtiyaç durumundan dolayı uzakta olan firma için muhasebe yazılımını kullanması ıcın benimde pfsense server e uzaktan müdahale etmem için port açmıştın hem modemden hem pfsense serverdan.Ancak yeni takılan dvr cihazlarına bağlanıp uzaktan kameraları ızlemek için 2 gundur uğrasıyorum bir turlu port açamadım modemden ve pfsense den açıyorum pfsense server ın port test kısmında sorun yok açık gözüküyor ancak internet port sorgulamada önceki açmış olduğum portlar acık ancak yenı açtığım portlar kapalı gösteriyor.valla arkadaslar kafam allak bullak oldu başka yolu varmı yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla …bu arada şirkette 2 adet internet hattı var balance şeklinde kullanıyoruz bılgınız olsun
-
Pfsense bridge modda degil anladigim kadariyla. Buna istinadrn soyluyorum. Modemden pfsensenin modeme bagli olan bacagina yonlendorme yapacaksin ornek modem pfsense bagli olan bacagi 192.168.1.1 pfsensenin modeme bagli bacagida 192.1681.2 ise modemden 192.168.1.2 olan bacaga pprt yonlendir pfsense ilede wan bacagindan lan taraina ic agda bulunan dvr cihazina yonlendirmen gerekli. Dvr cihazina ic agdan kameralara baglanip baglabmadigina bak. Dvr cihazinin ip adresinde gateway adresini ve lan tatafiyla ayni submettemi kontrol et.
-
merhaba,
dvr vb. çözümlerde sorun, gateway tanımlanmaması oluyor.
kontrol etmenizde fayda var. -
Arkadaşlar sanırım benim pf göçmüş tekrar baştan kurmam lazım stabil diyebileceğiniz yani başımı ağrıtmadan sorunsuz olan hangi sürümü önerirsiniz
-
Arkadaşlar sanırım benim pf göçmüş tekrar baştan kurmam lazım stabil diyebileceğiniz yani başımı ağrıtmadan sorunsuz olan hangi sürümü önerirsiniz
Standart firewall olarak kullanıyorsanız istediğiniz sürümü kullanabilirsiniz. Hepsi stabil.
Paketli kullanacağım diyorsanız, güncel sürüm iyidir. -
Ben suan 2.3.3 kullaniyorum suana kadar basimi agritmadi paketlerden squig3,squidguard,lightsquid,pfblocker,snort kurulu port yonlendirmeleride yapipmis vaziyette dvr,rdp,mssql,ssh herhangi bir sorun yasamadim cok stabil suan
-
Arkadaşlar pfsense son sürümü kurdum makinaya tüm sorunlar ortadan kalktı bilginize saygılarımla…