Alan Adı yönlendirmesi sorunu
-
Merhabalar. siteye üye oldum ama aradığımı bulamadım. bana yardımcı olur musunuz?
pfsense ile bir firewall sistemi kurdum. içeride websitesi çalışıyor. mesela 192.168.10.60:88 portu ile içerde, dış IP:88 ile de dışarıdan çalışıyor.
birde benim alan adım var. örneğin; araclar.com
bu da benim firewall'ımda yönlendirilmiş vaziyette. Fortigate ile hiçbir sıkıntı yoktu ve çalışmaktaydı. Pfsense'de şu sıkıntı var,
normal olarak alan adı ile sistem geliyor (şirket hariç heryerde), ama şirket içinden alan adı ile gelmiyor, sadece local IP ile geliyor.
Yani şirkette alan adı yazınca "dışarı çıkıp geri içeri girmiyor sanki yönlendirme." Ne yapmam gerekiyor?
sadece bunun cevabını alırsam sistemi kuracağım diğer işlemleri bitirdim. sırf bu yüzden üye oldum. şimdiden teşekkürler.
-
Selamlar,
Aramıza hoşgeldiniz. Aşağıdaki link işinizi görür.
https://doc.pfsense.org/index.php/Why_can%27t_I_access_forwarded_ports_on_my_WAN_IP_from_my_LAN/OPTx_networks
-
çok teşekkür ederim size. deneyip hemen tecrübemi yazacağım.
-
merhaba. maalesef bahsettiğiniz işlem başarısız oldu.
NAT kısmında birşeyler olduğunu düşünüyordum ki buldum.
default olan bir yer var.
NAT+PROXY yapılması gerekiyormuş.
Tekrar görüşmek üzere.
-
merhaba. maalesef bahsettiğiniz işlem başarısız oldu.
NAT kısmında birşeyler olduğunu düşünüyordum ki buldum.
default olan bir yer var.
NAT+PROXY yapılması gerekiyormuş.
Tekrar görüşmek üzere.
Bahsettiğim işlemin başarısız olma ihtimali yok. Defalarca yaptığımız bir işlem siz büyük ihtimal bir adımı atlamışsınızdır. Söylediğinizi zaten gönderdiğim linkte anlatıyor : )
Geri dönüş için teşekkürler.Sizden sonraki arkadaşlar için bu post yardımcı olacaktır.
-
DNS- forwarder kullanmanız yeterli olacaktır. linkteki bilgilerde 2. adımda açıklanmış.