Çakılan squid ve freeradius
-
selamlar,
transparan olarak kurduğum squid zaman zaman signal 6 vererek duruyor. restart ettiğimde sorunsuz yeniden çalışıyor. internette baktım ancak pek bir çözüö yolu bulamadım. bana backup/restore kısmından alarak 30 40 kullanıcıyı kaldıracak şekidle konfigure edilmiş bir squid config xml i gönderebilir misiniz?
pfsense üzerinde squid i kurdum. ve transparan modda çalışacak şekidle ayarladım. raporlama için de gerekli lightxxx paketini kurdum ve bunu kullanabilmek için squid in raporlama özelliğini aktive ettim. rotate süresini ise 30. lightxxx i kullanabilmek için refresh full dememe rağmen raporlama gelmedi.
daha sonra internete girecek kullanıcıların IP leri ile değilde kullanıcı adı ve şifreleri ile internete girmeleri için çalıştım. bunun için pfsense üzerinde freeradius kurdum. client olarak "localhost" secret "secret" olarak ayarladım bir de "test" - "test" user ı oluşturdum. squid i de auth metodkısmından RADIUS oalrak ayarladım. auth kullanabilmek için transparan yapı olmaması gerektiğinden transparan ı deaktive ettim. radius ile ilgili bilgileri girdim. IP secret vs… ancak kullanıcılarda proxy ayarlarını yaptığımda kullanıcı adı şifre ekranı karşıma gelmesine karşın kabul etmiyor ve sürekli soruyor. radius loglarına baktığımda radius un sorunsuz çalıştığını ve belirtilen portu listen ettiğini request for ready dediğini görüyorum. ama hiç bir talep malesef gelmiyor. squid sanırım pfsense tarafından kurulan ve aynı sunucu üzerinde çalışan radius a istek göndermiyor. squid in sadece cache ve access logları var. squid in diğer logları nereye düşüyor bulamadım. bu konuda ne önerirsiniz. sistemde domain ya da active directory yok. radius da kullanıcılara belirli IP ler ya da etkin olma saat aralığı verebiliyorsunuz.
eğer bu mümkün değil ise squidlocal users ile bu yapılabilir mi?
bandwith managenent, load balancing ve raporlama araçları ile ilgili pdf ler ve video larda bekleriz. yapanların ellerine sağlık.
iyi çalışmalar...
-
Kardeş "Captive Portal" diye bir kısım var. Kullanıcıların windowsta çıkan bir popup penceresine şifre girmesi ile internete bağlanmasını sağlayan bir servis. Birde onu dene.
-
çok fazla kullanıcı olmadığından "squid local users" ile hallettim.
şimdi başka bir sorun ile karşı karşıyayım. "squid" pfsense in "services" kısmından start ya da restart edilemiyor aynı zamanda da açılışta çalışmıyor. shs ile bağlanıp rc.d nin altından start etmek gerekiyor.
neden olabilir?
-
bende. kurduktan sonra "apply" dediğimde yeşil START yazısı çıkıyor. Ve her boot edişimde otomatik başlıyor. Pfsense de bu tarz tutarsızlıklar gördüm. Mesela "proxy content filter" kısmının çalışmaması gibi. Bu durumun donanım uyumu ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bence aynı sistemi daha düşük bir donanıma kurup denemende fayda var. Netice de bende çalışıyor şu an.